Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 13-04-2002
Persberichten van zaterdag 13 april

Vrouw gewond door voorrangsfout

GASSELTE - Een 75 jr. vrouw uit Stadskanaal raakte vrijdagmiddag gewond doordat ze in Gasselte op de kruising van de Bosweg met de N-34 geen voorrang verleende. De vrouw reed in haar auto vanaf de Bosweg de N-34 op. Daar naderde op dat moment ene bestelbus bestuurd door een 22 jr. man uit Borger. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen. De personenauto kwam op de zijkant tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De vrouw zat bekneld. Door de brandweer werd ze uit haar zwaar beschadigde auto gehaald. De traumaheli kwam ook ter plaatse. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal. Ze is niet in levensgevaar. De andere bestuurder bleef ongedeerd.

Teveel gedronken

KLAZIENAVEEN - Op de Pastoor Jongeriusstraat in Klazienaveen hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille. Hij ging naar huis met een transactievoorstel van 190 euro.

Inbraak woning

ASSEN - Tussen vrijdagmorgen en vrijdagavond is ingebroken in een etagewoning aan de Dennenweg in Assen. De voordeur zat niet op het nachtslot en vermoedelijk is de dief daardoor naar binnen gegaan. Uit de woning is o.a. een draagbare computer (lap top) gestolen.

Portemonnee gestolen

HOOGEVEEN - Een 75 jr. vrouw uit Hoogeveen is vrijdagmiddag in een supermarkt aan het Schutsplein in haar woonplaats bestolen. Zonder dat ze iets merkte werd haar portemonnee uit haar boodschappentas gestolen.

Ruiten vernield

HOOGEVEEN - Vrijdagavond werden twee ruiten vernield van een kantoor aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen. Eén ruit werd ingeslagen. De ander werd met een drankfles ingegooid. De daders moeten waarschijnlijk gezocht worden onder een groep jongeren die door een getuige daar gezien zijn.

ASSEN - Vanuit een groep voorbijgaande jeugd werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een bierflesje door een ruit van een woning aan de Dreslanden in Assen gegooid. De daders waren snel gevlogen. De eigenaar bleef zitten met een kapotte ruit en veel kapot glas in de woning.

Met glas in gezicht gestoken

BEILEN - Een nog onbekende man stak in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19 jr. jongen uit Beilen met glas in het gezicht. De jongen moest zich door een arts laten behandelen. Deze mishandeling gebeurde in de Brinkstraat in Beilen. Het slachtoffer kreeg woorden met de dader die hem even later met een stuk glas in het gezicht stak. De dader verdween. Hij wordt omschreven als een blanke man in een net pak (smoking).

Brand in voormalig jeugdhonk

EELDE - In de nacht van vrijdag op zaterdag rukte de brandweer in Eelde uit naar een brand in een leegstaande en al deels door een eerdere brand vernielde opslagloods aan de Kertkhoflaan in Eelde. Deze loods is of was in gebruik als jeugdhonk. De brandweer had de brand snel onder controle. Na het blussen werden de muren omvergetrokken. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Bromfiets gestolen

GASSELTE - De bromfiets van een 40 jr. inwoner van Gasselte is vrijdagavond gestolen. De bromfiets stond afgesloten geparkeerd bij een bushalte aan de Julianalaan in Gasselte. De man had de bromfiets daar omstreeks 19.30 uur neergezet. Toen hij om 22.15 terug kwam was de bromfiets verdwenen.

Autoinbraken

In Valthe en Valthermond zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag zeker vijf auto`s opengebroken. De auto`s stonden geparkeerd aan de Kevelingenlaan en het Noorderdiep in Valthermond en aan de Hoofdstraat in Valthe. De radio`s verdwenen uit de auto`s.

Fotocamera`s gestolen

EMMEN - Uit een winkel aan het Willinkplein in Emmen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag enkele camera`s gestolen. De etalageruit werd ingegooid waardoor men in de zaak kon komen. De waarde is nog niet bekend.