Hoogvliet, deelgemeente Rotterdam


598. Hoogvlietse compostdag verschoven naar oktober

15 april 2002

De Hoogvlietse compostdag is verschoven naar 12 oktober aanstaande. Wel kunnen Hoogvlieters gratis compost halen bij de Milieuparken van de Roteb.

De hele maand april kunnen inwoners van Rotterdam gratis compost halen bij de Milieuparken van Roteb. Ook Hoogvlieters zijn hier van harte welkom. Vandaar dat de gemeentwerf Hoogvliet dit jaar nog geen compostdag heeft georganiseerd. De Hoogvlietse compostdag is verschoven naar 12 oktober aanstaande. Rotterdammers die gebruik willen maken van de aanbieding van de Roteb hoeven alleen iets mee te nemen om het in te doen: een tas, een zak of een aanhangwagen. De Milieuparken zijn te vinden aan de Melanchtonweg 139 in Schiebroek, de Nikkelstraat 131b in Prins Alexander, de Hekendorpstraat 55 in IJsselmonde en de Aploniastraat 12 in Charlois. De openingstijden van de Milieuparken zijn maandag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.45 uur.
Een Milieupark is een voorziening van Roteb waar inwoners van Rotterdam zes dagen per week gratis hun grofvuil kunnen inleveren. Ook kunnen zij er allerlei andere afvalsoorten kwijt zoals glas, textiel, papier, Klein Chemisch Afval en elektrische apparaten. Bij het Milieupark wordt het afval gescheiden ingezameld, zodat een groot deel kan worden hergebruikt. Een mooi voorbeeld van hergebruik is het compost dat nu gratis kan worden afgehaald: het is afkomstig van Groente-, Fruit- en Tuinafval dat Rotterdammers hebben ingeleverd.