Het Milieubeleidsplan

Van 15 april tot 15 juni 2002 organiseert de Vlaamse overheid een openbaar onderzoek over het nieuwe Milieubeleidsplan, opgesteld door de milieuadministratie. Dit ontwerpplan bepaalt het milieubeleid van 2003 tot 2007 en ontwikkelt de strategie op langere termijn.

Tijdens de 60 dagen dat het openbaar onderzoek loopt, kan elke Vlaming opmerkingen over het ontwerp indienen bij het gemeentebestuur. Voor meer informatie en antwoorden op vragen door de auteurs van het ontwerpplan kan U bovendien terecht op de informatie-vergaderingen die overdag (14u) en 's avonds (19u) in elke provincie worden ingericht.

Infosessies


-

Antwerpen, 15 mei,
Provinciehuis, K. Elizabethlei


-

Brugge, 8 mei,
Novotel, Katelijnestraat


-

Gent, 13 mei,
Provinciaal Administratief Centrum, W. Wilsonplein


-

Hasselt, 17 mei,
Provinciehuis, Universiteitslaan


-

Leuven, 6 mei, De Valk, Tiensestraat

Daarna worden alle adviezen en opmerkingen verzameld en dienen zij als basis om de ontwerptekst te herbekijken en waar nodig aan te passen. Als het plan eenmaal definitief is goedgekeurd, zal het worden bekendgemaakt. Het treedt in werking op 1 januari 2003.

Op deze website vindt u het plan terug. Indien u meer wil weten over de diverse hoofdstukken, kan u zowel deze hoofdstukken als het volledige Milieubeleidsplan downloaden. U kan via deze website ook de brochure aanvragen en een gedrukt exemplaar van het volledige Milieubeleidsplan bestellen. Het ontwerpplan ligt tevens gedurende 60 ter inzake op uw gemeente- of stadhuis.

Uw mening (instemming, aanbevelingen of kritiek) kan u via deze website formuleren. Louter persoonlijke klachten maken geen onderwerp uit van het onderzoek. Milieubeleid is keuzes maken: op deze website kan u ook stemmen over 11 tegenstellingen.