Sligro Beheer NV

Veghel/Kaatsheuvel, 16 april 2002

Sligro Beheer N.V., gevestigd te Veghel en EM-TÉ Holding B.V., houdstermaatschappij van EM-TÉ Supermarkten B.V., gevestigd te Kaatsheuvel delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van EM-TÉ Supermarkten B.V. door Sligro Beheer N.V.

EM-TÉ supermarkten exploiteert elf supermarkten annex slijterijen in de regio Midden-Brabant. Eind 2002 zal de twaalfde supermarkt geopend worden. Hoofdkantoor en distributiecentrum zijn gevestigd in Kaatsheuvel. De EM-TÉ supermarkten zijn servicegericht met veel aandacht voor versgroepen, in combinatie met een aantrekkelijk prijspeil en een uitgebreid assortiment. De filialen hebben een gemiddelde verkoopvloeroppervlakte van 1.100 m2. Over het jaar 2001 is een consumentenomzet gerealiseerd van ¤ 103 miljoen met 512 medewerkers op fulltime basis. De omzet exclusief BTW beliep ¤ 94 miljoen en de nettowinst bedroeg ¤ 4 miljoen.

Sligro is een beursgenoteerde en nationaal opererende totaalgroothandel. Met een totaalpakket van ruim 50.000 food- en aan food gerelateerde non foodartikelen richt Sligro zich op de "etende en drinkende mens". Over 2001 heeft de totale Sligrogroep een omzet gerealiseerd van ¤ 1.171,9 miljoen met een nettowinst van ¤ 25,3 miljoen. Het aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg 2.129.

Sligro heeft haar huidige supermarktactiviteiten ondergebracht in dochteronderneming Prisma. Prisma is een levensmiddelengroothandel, waarbij ruim 300 zelfstandige supermarkten zijn aangesloten. Deze ondernemers hanteren de formules Golff, MeerMarkt, Attent en Zomermarkt/Rekra. Met deze formules is in het jaar 2001 een consumentenomzet gerealiseerd van ¤ 441 miljoen.

De retailinkoopactiviteiten van Sligro, Prisma en EM-TÉ Supermarkten zijn ondergebracht bij Superunie.

De werknemersorganisaties en de SER zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gesteld van de voorgenomen overname. De ondernemingsraad is om advies gevraagd. De transactie zal worden aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit.

De overgang van EM-TÉ Supermarkten naar Sligro zal geen nadelige invloed hebben op de werkgelegenheid van de gezamenlijke bedrijven. De huidige directie en management zullen aan de onderneming verbonden blijven.

Partijen streven ernaar om de transactie in mei 2002 te formaliseren. Sligro verwacht van de overname een positieve invloed op haar nettowinst en winst per aandeel van 2002 zowel vóór als na afschrijving goodwill. In het jaar 2003 wordt een synergievoordeel van circa ¤ 1 miljoen verwacht.

De schuldvrije koopsom beloopt ¤ 35 miljoen waarvan ongeveer ¤ 28 miljoen uit goodwill bestaat. In samenhang met de overname van EM-TÉ Supermarkten zal Sligro tevens al het onroerend goed verwerven waarin EM-TÉ Supermarkten worden geëxploiteerd. Hiermee is een netto-investering van ¤ 17 miljoen gemoeid. De financiering vindt plaats uit bestaande kredietfaciliteiten.

Voor nadere informatie:
Sligro Beheer N.V.
A.J.L. Slippens
H.L. van Rozendaal
Tel. 0413-343500

EM-TÉ Supermarkten B.V.
W.N.A.S. Trommelen
Tel. 0416-542500

Overname EM-TÉ supermarkten info sligro