Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-04-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 12.10 u) Dinsdag, 16 april 2002

District Kerkrade

Kerkrade; auto-inbreker aangehouden
Een alerte getuige zagen afgelopen maandagmiddag dat op de Stationsstraat in Kerkrade in een aldaar geparkeerde auto werd ingebroken. Daarbij maakte de auto-inbreker een paar videobanden buit en liep ermee weg. De getuige liep de verdachte achterna en nam hem mee terug. De gewaarschuwde politie heeft de aangehouden verdachte, een 20-jarige jongeman uit Kerkrade overgebracht naar het politiebureau. De buit werd teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte (die de auto-inbraak heeft bekend).

Kerkrade; in gestolen auto
De politie zag afgelopen maandagavond op de St.Pieterstraat in Kerkrade een auto rijden waarvan bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd. De politie reed de automobilist achterna en hield hem vervolgens aan. De gestolen auto werd inbeslaggenomen. De verdachte, een 34-jarige man uit Sittard werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; inbreker in kraag gevat
Afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht kreeg de politie van getuigen een melding dat op de Hoogstraat in Landgraaf in een winkel werd ingebroken. Bleek dat via de voorzijde in de winkel was ingebroken. De politie die terplaatse kwam kreeg van de alerte getuigen een signalement en die wezen de politie ook in welke richting de inbreker was weggelopen. De politie zag verderop op de Hoogstraat een man lopen, een 45-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats die voldeed aan het opgegeven signalement en hield hem meteen aan. Bleek dat de verdachte allerlei rookwaar, pakjes sigaretten en shag bij zich had. Die werden inbeslaggenomen en de politie onderzoekt of die afkomstig zijn van de winkelkraak. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vijlen; rijbewijs ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, maandag op dinsdagnacht op de Vijlenberg in Vijlen van een 42-jarige automobilist uit Vijlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.