Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-04-2002 Persbericht district Maastricht (HP 14.30 uur) Dinsdag 16 april 2002

Maastricht, vier verdachten aangehouden:
Dinsdagmorgen 16 april 2002 heeft de politie in Maastricht vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden op woensdag 10 april 2002 betrokken te zijn geweest bij de onregelmatigheden die plaatsvonden tegen de politie op het woonwagencentrum de Vinkenslag te Maastricht. Drie van de vier verdachten werden vanmorgen op drie verschillende plaatsen in Maastricht van hun bed gelicht en aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij voor verder onderzoek zijn ingesloten. Het drietal wordt verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging, bedreiging tegen de politie en het beletten en belemmeren van ambtshandelingen. Zij hebben de leeftijd van 21, 29 en 31 jaar.
Twee van de drie aangehouden verdachten worden er tevens van verdacht exploitant te zijn van twee van de drie hennepplantages die de politie tijdens de actie op het woonwagencentrum de Vinkenslag de vorige week aantrof. Een vierde verdachte meldde zich vanmorgen aan het hoofdbureau van politie. Hij werd daar aangehouden en ingesloten. Deze verdachte, die van dezelfde feiten als de andere aangehouden personen verdacht wordt, is een 34 jarige inwoner van Maastricht. Het viertal is inmiddels in verzekering gesteld.

Tijdens de aanhouding van een van de verdachten werd op de woonwagenlocatie aan de Planetenhof te Maastricht in een bergruimte een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden geen hennepplanten aangetroffen wel de benodigde apparatuur voor het kweken van de planten.
In drie andere bergruimtes behorende bij andere woningen op de laatstgenoemde woonwagenlocatie werden eveneens hennepkwekerijen aangetroffen, respectievelijk bestaande uit 245, 200 en 156 hennepplanten. Ook werd de benodigde randapparatuur aangetroffen bestaande uit koolstoffilters, ventilatoren, afzuiginstallaties, hygrometers en verwarmingselementen. Na monsteringmening van de aangetroffen hennepplanten zijn de kwekerijen geheel ontmanteld. De planten zijn na overleg met de Officier van Justitie vernietigd. Tegen de eigenaren van de hennepkwekerijen wordt in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.