Ingezonden persbericht


Persbericht VirusAlert

W32.Klez.H probeert antivirussoftware uit te schakelen

Toont vele gezichten, is uiterst gevaarlijk en activeert zichzelf

Doetinchem / Kampen, 17 april - een internetworm virus met de aanduiding W32.Klez.H. dreigt grote schade aan te richten op vele computersystemen. Het nieuwe virus komt binnen via een e-mail met sterk wisselende eigenschappen en is daardoor ook moeilijk te herkennen. Afzender kan zowel een bekende als onbekende van de ontvanger zijn. Het afzendadres wordt wisselend gekozen uit gegevens die het op besmette systemen aantreft. W32.Klez.H maakt daarbij gebruik van fouten in Microsoft software en activeert zichzelf als bepaalde patches niet zijn geïnstalleerd. Het virus met een score van 53 punten op de VirusAlert-schaal, wordt als uiterst gevaarlijk aangemerkt, daar het grote schade aan systemen kan veroorzaken. Het verspreidt zich momenteel zeer snel.

Herkenning
W32.Klez.H is een opvolger van W32Klez@mm en heeft vele gezichten. Gedetailleerde gegevens over de vele manieren waarop het virus zich kan melden vindt u op www.virusalert.nl De naam van het virusbestand wijzigt continu maar eindigt altijd op 'exe'. Het bestand is ongeveer 90 KB groot.

Oplossing
Zijn beschikbaar bij Messagelabs, McAfee en Symantec.

Over VirusAlert
VirusAlert is een onafhankelijke Nederlandse organisatie die informatie van veiligheidsexperts en antivirusfabrikanten samenbrengt en kwalificeert. Door de merkonafhankelijkheid slaat VirusAlert een brug tussen de verschillende antiviruslaboratoria en kan zij deze gebundelde kennis zeer snel aan haar abonnees ter beschikking stellen. Op dit gebied is de organisatie toonaangevend. VirusAlert heeft verschillende malen kwaadaardige virussen als eerste gemeld aan haar ruim 36.000 gratis abonnees. Bezoek www.virusalert.nl

Nadere informatie: info@virusalert.nl

Voor de pers: Co Gersen, telefoon 0621 806709, e-mail co.gersen@virusalert.nl