Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-04-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.45 uur

Nieuwe wijkagenten

VEENENDAAL De politie heeft vorige week twee nieuwe wijkagenten aangesteld voor wijkteams in Veenendaal. Voor wijk Zuid is wijkagente Miranda Jagtenberg (25) aangenomen om de vrijgekomen vacature in te vullen. In wijk Noord zal Anita Homan (41) de functie van wijkagent overnemen van Patrick Nijhuis.

De in 2001 aangestelde wijkagent Patrick Nijhuis heeft afgelopen week aangegeven om privé-reden niet in staat te zijn deze functie nog goed te kunnen vervullen. De nieuwe wijkagente Anita Homan verving Nijhuis al enkele maanden en ondersteunde daarbij wijkagent Bart de Gooijer voor de wijk Noord. Zij was beschikbaar om per direct de functie van Nijhuis op te volgen. Anita Homan is 24 jaar werkzaam bij de politie. Zij begon bij de politie in Amsterdam, daarna Hilversum en sinds enkele jaren werkt zij in Veenendaal.

Zuid
In de wijk Zuid zal Miranda Jagtenberg de nog openstaande vacature invullen. Zij werkt hier samen met wijkagent Jan Schoonderbeek. Miranda is sinds twee jaar werkzaam bij de politie in Heuvelrug. In deze periode was zij onder andere betrokken bij werkzaamheden in de noodhulp en bij de wijkpolitie voor de wijk Zuid.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL- Op dinsdagmiddag werd een 60-jarige automobilist uit Waddinxveen aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. Omstreeks 17.15 uur zagen agenten de man rijden over De Tinneweide en controleerden hem. Onderzoek wees uit dat de man gedronken had en blies op het bureau 1.70 promille. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.