Provincie Friesland

GS-besluitenlijst 16 april 2002

.Mededelingen1. Woningbouwbeleid2. Flora- en faunawet3. Ried fan Offeardigen Omrop Fryslân4. Gearkomste Provinsjale Steaten 5. Vergoedingen Staten- en commissieleden6. Jaarverslag nv Nuon7. Georganiseerd Overleg met vakbonden
Mededelingen- Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het korte verslag over het gemeentebezoek van Gedeputeerde Staten aan Wûnseradiel. Dit gemeentebezoek werd 22 maart jongstleden afgelegd;
- Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van het korte verslag van de vergadering van de Statencommissie Welzijnszaken van 12 maart jongstleden;

- Gedeputeerde Staten hebben kennisgenomen van de concept-besluitenlijst van de vergadering van het dagelijks bestuur van het SNN, dat 9 april jongstleden heeft plaatsgevonden.

terug


1. WoningbouwbeleidGedeputeerde Staten hebben in december 2001 de conceptnotitie "Wenjen 2000+" vastgesteld. In deze notitie staat het woningbouwbeleid van de provincie voor de komende jaren. Vanaf 20 januari tot 1 maart 2002 kon er schriftelijk gereageerd worden op de conceptnotitie. Daarnaast is er op 1 februari een studiedag gehouden. De binnengekomen reacties zijn verzameld en van een reactie voorzien, in de Antwoordnota. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten het tweede concept van Wenjen 2000+ en de Antwoordnota vastgesteld. Vervolgprocedure: 13 mei Statencommissie Ruimtelijke Ordening Stuk beschikbaar: tel. 058 - 292 55 25

terug


2. Flora- en faunawetOp 1 april 2002 is de Flora- en Faunawet in werking getreden. Deze wet vervangt de Vogelwet, Jachtwet, Wet Bedreigde Uitheemse diersoorten en een deel van de Natuurbeschermingswet. De rol van de provincie op het gebied van het flora- en faunabeleid wordt door de nieuwe wet versterkt: de provincie krijgt de bevoegdheid een aantal regels uit de Flora- en Faunawet verder in te vullen. Hiervoor heeft de provincie de Provinciale beleidsregels ter uitvoering van de Flora- en faunawet en voor het Provinciaal Soortenbeleid opgesteld. Op 13 februari 2001 werden deze regels in ontwerp vastgesteld, waarna deze van 26 maart tot 23 april ter inzage hebben gelegen. In die periode zijn 20 inspraakreacties ingediend. Deze zijn gebundeld in de reactienota. Gedeputeerde Staten hebben de reactienota vastgesteld. De beleidsregels zullen aan de leden van de Statencommissie Ruimtelijke Ordening voorgelegd worden (13 mei 2002)
Antwoordnota beschikbaar: tel. 058 - 292 55 25
(De concept-beleidsregels zijn nog steeds te downloaden van de provinciale site)
Lees verder

Zie het origineel http://www.friesland.nl/infot...=2577&pageID=1132 .
terug


3. Ried fan Offeardigen Omrop FryslânOp grûn fan 'e Mediawet beneame Deputearre Steaten de leden fan de Ried fan Offeardigen fan Omrop Fryslân. Dizze Ried moat tafersjoch hâlde op de programmatyske ynhâld fan de Omrop. Deputearre Steaten hawwe besletten om de folgjende fjouwer nije leden te beneamen as opfolgers fan fuortgeande leden:
- de hear J. Spoelstra, út namme fan it Fryske Gea;
- de hear H.J. Weyer, út namme fan it Frysk Boun om Utens;
- de hear J.B. van Elp, út namme fan Stichting Stellingwarver Schrieversronte;

- mefrou M.M. Jaarsveld, út namme fan Vereniging Gezondheidsinstellingen in Friesland.

terug


4. Gearkomste Provinsjale SteatenHjoed hawwe Deputearre Steaten de wurklist fan de gearkomste fan Provinsjale Steaten fan 8 maaie 2002, fêststeld. Op 'e wurklist steane ûnder oaren útstellen oangeande:
- it fernijen fan de kopiearapparaten;

- de beneaming fan plakferfangers fan 'e griffier;
- de jierrekken 2001 fan it IPO;

- de begrutting 2003 en mearjierrenbegrutting 2002-2006 fan it IPO;
- it 'fûns op namme' foar Fryske monuminten;
- de subsydzje foar tanks foar smoarch wetter;
- de provinsjale tsjinstregeling foar it iepenbier ferfier;
- de finansierring fan it UTD-terrein;

- Lightrail Fryslân;

- it needfûns MKZ;

- de Stjoergroep Duaal Bestjoere.
De stikken fan 'e gearkomste fan Provinsjale Steaten lizze op besjen yn it Ynformaasjesintrum en binne op dizze provinsjale webside te finen.

terug


5. Vergoedingen Staten- en commissieledenOp 19 december 2001 hebben Provinciale Staten besloten tot wijziging van de Verordening vergoedingen Staten- en commissieleden door toevoeging van twee artikelen: 2.5 en 2.6. Toevoeging van artikel 2.5 vereist de goedkeuring van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Die goedkeuring is per brief verkregen. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten besloten de Verordening vergoedingen Staten- en commissieleden met terugwerkende kracht per 1 januari 2002 in werking te laten treden.

terug


6. Jaarverslag nv NuonOp 4 april heeft de provincie de jaarstukken ontvangen van nv Nuon, die in de Algemene vergadering van Aandeelhouders op 16 mei aanstaande zullen worden behandeld. Gedeputeerde Staten stellen voor:

- dat aandeelhouder Fryslân er in de Algemene vergadering van Aandeelhouders op aandringt dat Nuon vervroegd overgaat tot herformulering van het dividendbeleid;

- de jaarrekening Nuon 2001 goed te keuren;
- het dividend voor Fryslân helemaal contant te laten uitkeren en daarvan een bedrag van 9,5 miljoen toe te voegen aan de flexibele reserve.
Vervolgprocedure: 24 april Statencommissie Algemene & Economische Zaken
Stuk beschikbaar: tel. 058 - 292 55 25

terug


7. Georganiseerd Overleg met vakbondenVoor het eerstvolgende Georganiseerd Overleg (GO) met de vakbonden is gedeputeerde S. Jansen verhinderd. Vandaag hebben Gedeputeerde Staten besloten dat voor deze ene vergadering het mandaat wordt overgedragen aan griffier G. van der Veen.

terug

17 april 2002
Laatste wijziging: 17-4-02 , Sigrid Keimpema.