AutoRai

17-4-2002

Spectaculaire verkoopstijging Kia

Na het eerste kwartaal van 2002 wordt traditiegetrouw de balans van de Nederlandse autoverkopen opgemaakt. De Koreaanse autofabrikant Kia zag de verkopen op de Nederlandse markt stijgen met maar liefst 80%! Een unieke prestatie.

Werden er in de eerste drie maanden van 2001 nog 746 Kias verkocht, dit jaar waren dat er 1343, terwijl de markt licht daalt. Vrijwel alle Kia modellen droegen bij aan de imponerende groeicijfers. De populaire Rio boekte de grootste winst. Kia zag de verkopen van deze ruime gezinsauto stijgen van 349 in het eerste kwartaal van 2001, naar 825 in 2002. Ook de nieuwe MPV van Kia -de Carnival- scoort uitstekend.

Bovendien verlengde Kia begin dit jaar de garantietermijn op alle bedrijfsautos naar 3 jaar met een maximum van 100.000 kilometer en verviel de kilometerbeperking voor de personenautos. Daardoor heeft Kia op dit moment de beste garantievoorwaarden op de Nederlandse markt.

Kia verwacht dat de positieve tendens zich de rest van 2002 versterkt doorzet: Nieuwe Kia modellen zullen een nieuwe verkoop impuls geven dit jaar, aldus een vastberaden Milco de Vries (Managing Director van Kia Motors Nederland). In juni staat de Sorento bij de Kia dealers in de showroom. Een fraaie SUV (Sports Utility Vehicle), die er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog eens een luxueus uiterlijk koppelt aan indrukwekkende rijeigenschappen. In september van dit jaar wordt ook nog een nieuw vlaggenschip van Kia onthuld: een super de luxe sedan, die bewijst dat Kia een belangrijke autofabrikant is geworden, die in alle marktsegmenten actief is.

De Vries verwacht dat de Kia verkopen dit jaar op 6750 autos uit zullen komen. In 2004 zullen de verkopen van Kia met de komst van diverse nieuwe modellen naar verwachting verder stijgen tot zon 12.000 eenheden.