Gemeente Emmen


---

Persbericht: Sporthal De Zon, 17 april 2002n

Voorlopig alleen noodzakelijke verbeteringen aan sporthal De Zon

Adviesbureau Convisie bv heeft de afgelopen maanden onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor de sportvoorzieningen rond De Planeet in Klazienaveen. Zij heeft dit gedaan in opdracht van de gemeenteraad van Emmen en in overleg met de verenigingen in Klazienaveen. De belangrijkste conclusie uit het onderzoek is dat het niet haalbaar is om in Klazienaveen een tweede sporthal te bouwen.

Op basis van het advies van Convisie wil het college nu alleen de meest noodzakelijke verbeteringen aan sporthal De Zon uitvoeren in afwachting van verdere besluitvorming rond het gebied De Planeet. Deze besluitvorming heeft betrekking op een mogelijke toekomstige herinrichting van het gebied, waarbij de stedenbouwkundige kwaliteit van dit gebied een impuls kan krijgen en de sportfuncties geclusterd kunnen worden.

Geen tweede sporthal

Voor het kostendekkend exploiteren van een sporthal zijn minimaal 1600 volledige sporthaluren op jaarbasis benodigd. In een mogelijke tweede sporthal is slechts een maximale vraag te verwachten van 814 uur, rekening houdend met extra recreatief en sportgebruik. Omdat het relatief duur is en waarschijnlijk de start vormt van een langdurig traject van oplappen, lijkt het uitbreiden van de huidige sporthal ook geen oplossing. De bestaande hal is namelijk al dertig jaar oud. Binnen een aantal jaren zullen er forse bouwkundige ingrijpen nodig zijn.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen