Gemeente Helden

Hondenpoep
Nu iedereen weer meer buiten is, ontvangt het gemeentebestuur ook meer klachten over overlast door hondenpoep. Het is daarom goed om de regels die de gemeenteraad hierover heeft vastgesteld nog eens onder uw aandacht te brengen:
In de Algemene plaatselijke verordening is in artikel 2.4.18 opgenomen dat iedereen die binnen de bebouwde kom een hond geleidt op een weg of in een voor het publiek toegankelijk park of plantsoen, verplicht is de uitwerpselen die deze hond op deze plaatsen achterlaat meteen te verwijderen. Hij of zij dient daartoe een deugdelijke voorziening bij zich te hebben waarin/waarmee hij de uitwerpselen kan meenemen. Voor de toepassing van dit artikel wordt onder deugdelijke voorziening verstaan een voorwerp waarmee de uitwerpselen op een hygiënisch verantwoorde wijze opgeraapt kunnen worden, alsmede een voorwerp waarin de uitwerpselen op een hygiënisch verantwoorde wijze meegenomen kunnen worden.
Het gemeentebestuur vraagt de hondenliefhebbers dringend mee te werken aan een frisse openbare ruimte voor iedereen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de juridische medewerkers van de afdeling Bestuurlijke Zaken, telefoonnummer (077) 306 66 07.

17-4-2002 16:41