Gemeente Amersfoort

JONGEREN VERTELLEN AMERSFOORT WAT ZE WILLEN

datum: 12 april 2002

Jongeren vertellen de nieuwe gemeenteraad wat zij graag zien gebeuren tot 2006. Dit gebeurt tijdens een bijzondere bijeenkomst over het Amersfoortse jongerenbeleid tijdens de campagne Iedereen doet mee.

Op het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort verschijnt speciaal voor de gelegenheid een tent. Daarin debatteren Amersfoortse jongeren met politici en andere verantwoordelijken over de vraag wat er moet veranderen in Amersfoort.
Presentator Guilly Koster zal jongeren op de hielen zitten om te horen wat zij veranderd willen zien in de stad. Bijvoorbeeld op het gebied van huisvesting en uitgaan maar ook skateplaatsen, sport, ruimte voor kunst en andere onderwerpen kunnen aan de orde komen. Concrete vragen en ideeën worden voorgelegd aan de raad die de komende vier jaar verantwoordelijk is voor het beleid in de stad. Ook de instellingen krijgen te horen hoe jongeren vinden dat het de komende jaren moet.
De uitkomsten van het debat zijn inbreng voor de beleidsnota voor het gemeentelijk jongerenbeleid in de komende jaren.

De debatten worden afgewisseld met veel live acts zoals theaterduo Ei, DAC en de winnaar van de Grote Prijs van Nederland Quick&Brite.

Iedereen die een mening wil geven of horen is welkom in de tent op het Lieve Vrouwekerkhof op donderdag 18 april om 16.00 uur. Het debat begint om 16.30 uur. Het programma duurt tot ongeveer 18.30 uur. Quick & Brite sluiten de middag af met een optreden tot 19.30 uur. Tussen de debatten en optredens worden de premies uitgereikt aan vernieuwende jongerenprojecten.