Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Geachte mevrouw, mijnheer,

MONUMENTALE KUNST IN DE VAN NELLE ONTWERPFABRIEK.

46 moderne Nederlandse galeries met internationale kunstenaars tonen van 18 t/m 21 april a.s. op de kunstbeurs De KAR monumentale en andere kunst.

Grote kunstwerken die u normaal alleen te zien krijgt wanneer zij zijn toegepast in overheids- en/of kantoorgebouwen, waar u toevallig binnenwandelt, zijn nu te zien op deze kunstbeurs. De meeste galeries brengen buiten het werk dat zij in hun stand presenteren grote beelden en extra grote doeken mee, die als een rode draad terug te vinden zijn op zowel de beursvloer dan wel op het buitenterrein van Van Nelle.

o.a. Eric Couzy, zoon van de omstreden generaal, met een uitzonderlijk kinetisch kunstwerk, de Franse beeldhouwer Mauro Corda, de Italiaanse schilder Alessandro Papetti, Bruno Lucchi bronzen beelden (Italië), Luciano di Concetto (Fr), F.M. Hutchison, Fré Ilgen, Robert Silvers, Corneille, teveel om op te noemen.

De organisatie werd overstelpt met telefoontjes van galeries die nooit eerder in de gelegenheid waren geweest om deze werken ergens te presenteren, er is dan ook een duidelijke keuze gemaakt. Let wel het binnen brengen van uitzonderlijke grote kunstwerken brengt logistieke problemen met zich mee. Grote trailers, extra grote vrachtwagens en veel mankracht. Vaak samen met de kunstenaar, die veelal van heinde en verre moet komen, om te zorgen dat het kunstwerk op juiste wijze geplaatst wordt. De bezoeker wordt in ieder geval niet teleur gesteld en krijgt veel te zien, het van Nelle complex is op zich zelf al de moeite van en bezoek waard.

Een ieder hoopt van harte dat er voldoende draagkracht zal zijn zodat de kunstwerken van eigenaar kunnen verwisselen.

Voor deelnemers zie: http://www.allureproducties.com/de-kar.htm

De KAR is van: 18 t/m 21 april 2002, open: do. - vrij. 13.00 - 21.00 uur, za. - zo. 11.00 - 18.00 uur. Toegang: 7,5 Euro CJP 5,0 Euro Bereikbaar per auto: Ring Rotterdam - afrit 12 - Spaanse Polder - bordjes Van Nelle.