Ingezonden persbericht

Interlab wint opnieuw kort geding

Versatel weer in ongelijk gesteld

SPAARNDAM, 20020418 -- Versatel Telecom NV heeft ook het kort geding verloren dat het bedrijf op 9 april j.l. tegen Interlab BV (Spaarndam) had aangespannen. Het geschil betrof het al dan niet bestaan van een non-concurrentiebeding (NCB) tussen de beide bedrijven.

De korte voorgeschiedenis: in 1999 verkochten de oprichters Roger Heijkoop en Bo de Visser het bedrijf VuurWerk Internet aan Versatel. Aan de koop was een non-concurrentiebeding (NCB verbonden.

Begin 2001 werd een en ander door Versatel omgezet naar een aanbiedingsplicht, een zogenaamd 'Right of First Refusal'.

In de praktijk betekende dat, dat Interlab de voor dit bedrijf nieuwe producten éérst aan Versatel moest aanbieden, waarbij Versatel het recht had van deze producten ook als eerste gebruik te maken.

Toen Versatel kennelijk besefte dat zij hiermee een fout hadden gemaakt, wilde het bedrijf de beslissing terugdraaien. Na een kort geding dat in november 2001 plaatsvond, gaf de president van de rechtbank al aan dat "Versatel afstand heeft gedaan van het non-concurrentiebeding".

Omdat deze zinsnede voor Versatel kennelijk onduidelijk was, moest andermaal een kort geding plaatsvinden. Hierin maakte de president van de rechtbank Versatel opnieuw en op niet mis te verstane wijze duidelijk dat het non-concurrentiebeding (NCB) wel degelijk was vervallen.

In het gelijk gesteld en gesterkt door deze uitspraak zal Interlab BV de lancering van Server Nation, de innoverende dedicated serverdienst van Interlab, volgens planning doorgang laten vinden.

Het vonnis valt op internet te lezen op het volgende webadres: www.interlab.nl/recht.html

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Interlab BV
Hans Bennink - Marketing Manager
Tel: 023 539 5555
Email: hans@interlab.nl