Ingezonden persbericht


Rijswijk, 18 april 2002


-PERSBERICHT-

Lancering internetsite over outsourcen van ICT Beheer voor het MKB: www.remotebeheer.info

Slecht ICT Beheer kost bedrijfsleven tientallen miljoenen per week

Vanaf vandaag is de site www.remotebeheer.info online. Deze internetsite heeft als doelstelling het informeren van het MKB over de beste invulling van hun ICT Beheer en de kostenbesparingen die het uitbesteden kan opleveren. Momenteel kost slecht ICT Beheer het bedrijfsleven namelijk miljoenen euro s per week.

Op www.remotebeheer.info staat naast uitleg over de diverse vormen van ICT Beheer, ook een stappenplan, een case study, een lijst met leveranciers en informatie over de verborgen kosten van ICT Beheer. Initiatiefnemer van dit Remote Beheer platform is ICT-dienstverlener KB3 te Rijswijk, die hiermee het MKB wil helpen om een geschikte invulling van hun ICT Beheer te vinden.

Verborgen kosten per werknemer

De interne automatisering (ICT Beheer) bij MKB bedrijven laat veel te wensen over. Uit een onderzoek van FNV Bondgenoten, dat al eind januari 2000 is gepubliceerd, blijkt dat er per werknemer per week gemiddeld 1 a 1,5 uur verdwijnt' vanwege storingen aan de PC. Als dit wordt bekeken voor geheel werkend Nederland, dan lekt' er wekelijks voor miljoenen aan tijd weg. De niet productieve tijd van werknemers kost het bedrijfsleven tientallen miljoenen euro's per week, nog niet meegerekend de psychologische aspecten en schade (stress, toegenomen werkdruk, e.d).

Op www.remotebeheer.info worden de verschillende mogelijkheden van ICT Beheer op een rij gezet. Hieruit blijkt dat het outsourcen van ICT Beheer d.m.v. Remote Beheer - het op afstand beheren van de systemen en netwerken - voor het MKB een kostenbesparende oplossing is.

Initiatiefnemer

Initiatiefnemer van dit Remote Beheer platform is ICT dienstverlener KB3.

In gesprekken met potentiële klanten uit het MKB bleek, dat er veel onduidelijkheid heerst over de mogelijkheden van ICT beheer , aldus Mark van der Snel, Managing Director van KB3 in Rijswijk. Om die reden hebben wij het initiatief genomen om deze site te ontwikkelen, waar alle informatie staat inzake ICT voor het MKB en Remote Beheer in het bijzonder. Voor het MKB is er namelijk te weinig informatie voorhanden, op basis waarvan zij kunnen beslissen hoe zij het beste hun ICT Beheer kunnen invullen.

Op www.remotebeheer.info staat o.a. een praktijkverhaal (case-study), informatie over de kosten, FAQ s, het ICT Beheer model, statistieken, etc. Tevens is er een enquete opgenomen, waarmee de site nog meer gegevens wil verzamelen inzake de invulling van ICT Beheer bij het MKB.

Over KB3

KB3 is een ICT-dienstverlener te Rijswijk, gespecialiseerd in het beheer van systemen en netwerken. Met name de dienst Remote Beheer, het pro-actief op afstand beheren van de ICT-infrastructuur van een bedrijf, is voor veel MKB-bedrijven een goede invulling van hun systeem- en netwerkbeheer. KB3 beheert in totaal zo n 300 werkplekken en verzorgt het remote beheer voor klanten variërend met 5 werkplekken tot en met 100 werkplekken.

Aangezien KB3 vanuit hun Network Operating Center (NOC) in Rijswijk meerdere netwerken op hetzelfde moment kan beheren, kan Remote Beheer het MKB aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Daarnaast heeft de ICT-infrastructuur door pro-actief Remote Beheer een hogere stabiliteit en kan de MKB-ondernemer gebruikmaken van een 24-uurs service, voor zowel de KB3 Helpdesk als voor het pro-actieve monitoren.


-EINDE PERSBERICHT-

Noot voor de redactie (