Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten
18 April 2002


* Donderdag 18 april a.s
Discussiebijeenkomst concept-collegeprogramma Rijswijk
* Wet Milieubeheer (AMvB)

* Sluiting postagentschappen

* Wet op de Ruimtelijke Ordening

* Rijswijkse jongeren en ouderen willen vaker met elkaar praten
* Veel belangstelling voor nieuwe zwembad Kijkdagen Sportcentrum De Schilp druk bezocht
* Verleende kapvergunning Shell Rijswijk

* Afscheidsreceptie voormalige wethouders Rijswijk
* Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994
* Kranslegging bij monument Park Hofrust door leerlingen 't Prisma Onder thema "Kind in de Oorlog"

* Bouwaanvragen en - meldingen

* Bouwvergunningen

* Museum Rijswijk
Van 4 mei tot en met 2 juni 2002
Tentoonstelling van werken van Willy Belinfante, Leatitia de Haas en Hendrik Jan Visser.

* Aanvraag kapvergunningen

* Verleende kapvergunningen

Donderdag 18 april a.s.
Discussiebijeenkomst concept-collegeprogramma Rijswijk

Op donderdag 18 april aanstaande om 20.00 uur vindt in het gemeentehuis van Rijswijk een discussiebijeenkomst plaats over het concept-collegeprogramma voor de komende periode van vier jaar. Deze bijeenkomst is een vervolg op de bijeenkomst die op 28 maart jl. werd gehouden waarbij alle fracties in de Rijswijkse gemeenteraad in de gelegenheid werden gesteld op het collegeprogramma te reageren. De wethouders zullen donderdagavond in een discussie met vertegenwoordigers van alle fracties uit de gemeenteraad het collegeprogramma verdedigen. Het is de bedoeling om tijdens de raadsvergadering van 7 mei aanstaande het collegeprogramma aan de raad aan te bieden.

De discussie over het collegeprogramma is aanstaande donderdag voor iedere in de politiek geïnteresseerde inwoner van Rijswijk te volgen in vergaderzaal 2 van het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. Het concept-collegeprogramma en de schriftelijke reactie van de onderhandelaars ligt ter inzage bij de Sectie Communicatie in het gemeentehuis en is tevens te vinden op de gemeentelijke website.



Wet Milieubeheer (AMvB)

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat in de periode van 1 januari 2002 tot en met 31 maart 2002 voor de volgende percelen een kennisgeving als bedoeld in artikel 8.41, eerste lid, van de Wet milieubeheer is ingediend;

Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer Prins Constatijn Promenade 6 en 20, Prins Johan Friso Promenade 120, 124 en 126, Prins Willem Alexander Promenade 59 en 111, Steenvoordelaan 378, Bogaardplein 5.

Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer Julialaantje 18-20, van Vredenburchweg 156b

Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer Haantje 15.



Sluiting postagentschappen

De gemeente Rijswijk heeft o.a. naar aanleiding van de omvangrijke briefkaartenactie tegen het sluiten van postagentschappen besloten deze door te sturen naar Postkantoren BV. De gemeente Rijswijk deelt de bezorgdheid van de burgers t.a.v. het sluiten van steeds meer postagentschappen, wat helaas een landelijke trend aan het worden is. In de landelijke politiek zijn er daarom al vragen gesteld over het beleid van Postkantoren BV.
Postkantoren BV zou meer verantwoordelijkheid moeten tonen tegenover de (oudere) inwoners van Rijswijk. De gemeente Rijswijk zal Postkantoren BV er daarom nogmaals op aanspreken dat het door hun gevoerde beleid weinig sociaal is tegenover de burgers van Rijswijk.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door Motonic Investments B.V., een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het tijdelijk plaatsen van een dubbele portocabine op het perceel plaatselijk bekend Frijdastraat no. 24 kadastraal bekend gemeente Rijswijk sectie G nummer 1993. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan "Plaspoelpolder 1".
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 18 april 2002 14 dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeeentehuis).
Gedurende deze termijn kan een ieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Rijswijkse jongeren en ouderen willen vaker met elkaar praten

Zowel oudere en jongere Rijswijkers waren te vinden in het Oude Raadhuis tijdens een debat tussen jongeren en ouderen. De organisatie van dat debat lag in de handen van de jongerenraad en de Stichting Welzijn Ouderen Rijswijk.

Aan het debat namen jongeren, dertigers/ veertigers en 55+ `ers mee. De jongeren waren actief door het jongerenwerk en de jongerenraad geworven op diverse "hangplekken" en in jongerencentra in heel Rijswijk. Het debat vond plaats door middel van stellingen waarop jong en oud konden reageren en werd geleid door gespreksleider de Geus.

Op de stelling: "Ouderen hebben meer invloed op de politiek dan jongeren" reageerde meneer van Andel: "Het is de taak van politieke partijen de eigen doelgroep aan te spreken. Het is de taak van jongeren aandacht te vragen. De jongerenraad is een begin. Wil je iets voor elkaar krijgen dan moet je er ook iets voor doen." Roeland van Straaten: "Politieke partijen moeten zich actiever inzetten om jongeren te bereiken."

Op de stelling: "Er moet een maatschappelijke dienstplicht worden ingesteld voor jongeren, waarmee zij kunnen bijdragen aan de zorg voor ouderen," reageerde meneer Schot: "Het is ook een sympathiek idee om ouderen als vrijwilliger te laten werken bij jongeren." Marja de Keyzer: "Niet alle jongeren zijn bereid om het te doen, denk ik. Het is een goed voorstel maar dan wel op vrijwillige basis."

Verder kwam deze avond naar voren dat zowel jongeren als ouderen vinden dat het belangrijk is om elkaar respectvol te benaderen. " Je moet netjes blijven en gewoon groeten."(meneer de Wit).

Rick Mooijman gaf aan dat het begrijpelijk is dat ouderen zich op straat onveiliger voelen dan jongeren.
Mevrouw de Vin: "Je moet als oudere er niet aan toegeven dat je wordt geremd in je bewegingen. Angst straal je uit. Tot nu toe ben ik nog weinig benaderd door vervelende jeugd en loop gewoon langs bijvoorbeeld een hangplek."

Ook in de pauze was er een creatieve vorm te zien waarin jong en oud hun kunsten lieten zien. Een streetdance- optreden werd verzorgd door Stichting Trias onder leiding van Joaney Fris en een demonstratie callanetics werd verzorgd door ouderen.

Uit het debat kwam naar voren dat zowel ouderen als jongeren het nodig vinden om nog meer met elkaar in gesprek te gaan. Mariette de Vroet: " Het is goed dat men luistert naar elkaar."
Mevrouw van Aerde: " Er zijn nog meer avonden nodig als deze."

debat tussen jongeren en ouderen

Debat tussen ouderen en jongeren.



Veel belangstelling voor nieuwe zwembad
Kijkdagen Sportcentrum De Schilp druk bezocht

Het afgelopen weekend konden de inwoners van Rijswijk voor het eerst kennismaken met het nieuwe zwembad aan de Schaapweg. Op zaterdag- en zondagochtend werden er door het zwembadpersoneel rondleidingen gehouden door het nieuwe bad. Maar liefst 2000 bezoekers hebben deelgenomen aan de diverse rondleidingen. Er was veel lof voor de entree van het Sportcentrum met de nabij gelegen horecavoorziening. Deze bar kan zowel door de bezoekers aan het zwembad als door de bezoekers aan de sporthal worden gebruikt. Het moderne zwembad met z'n vele mogelijkheden voor zowel jonge als oudere bezoekers oogstte veel bewondering. Ook het gebruik van de vele lichte kleuren in het bad viel bij de bezoekers in de smaak.

Vandaag, donderdag 18 april is het bad opengegaan voor het zwempubliek. Voor het programma kunt u de folder afhalen bij de voorlichtingsbalie in het stadhuis. Ook kunt u de informatie downloaden van de gemeentelijke website: www.rijswijk.nl.

Voor nadere informatie kunt u het bad ook bellen op nummer: 070 3364700.



Verleende kapvergunningen Shell Rijswijk

Op 21 februari j.l. heeft de publicatie plaatsgevonden van de verleende kapvergunning aan Shell-Rijswijk t.b.v. de bouw van een parkeergarage op het Shell-terrein aan de Volmerlaan. Deze vergunning werd op 21 februari 2002 verleend waarbij de voorwaarde is gesteld dat van de vergunning geen gebruik gemaakt mag worden tot zes weken na de datum van verlening en tijdens het broedseizoen voor vogels (15 maart
- 15 juli). Gedurende de zes weken van bezwaar is tegen de verleende vergunning geen bezwaar ingediend. Op verzoek van Shell-Rijswijk heeft de Gemeente Rijswijk besloten, in verband met het spoedeisende karakter van de kapactiviteiten, toestemming te verlenen voor het, tijdens het broedseizoen, rooien van de bomen, onder voorwaarde dat door Shell-Rijswijk overleg wordt gevoerd met de Algemene Vereniging tot Natuurbescherming (AVN) over de noodzaak tot uitvoering van de kapwerkzaamheden. Bovendien mogen de kapwerkzaamheden slechts worden uitgevoerd indien er, na onderzoek, een verklaring wordt afgegeven door de Vogelbescherming, inhoudende het ontbreken van broedende vogels in de betreffende bomen. Een dergelijke verklaring zal eerst, vlak voor het moment dat met het kappen wordt aangevangen, worden afgegeven.



Afscheidsreceptie voormalige wethouders Rijswijk

Tijdens een receptie op maandag 22 april 2002 nemen mevrouw C.J. Thoral-Van Vliet, D. Jense en E.G.Th. Braam afscheid als wethouders van de gemeente Rijswijk.
De receptie die van 16.00 tot 18.00 uur plaatsvindt, wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2. Het college van burgemeester en wethouders nodigt iedereen van harte uit hierbij aanwezig te zijn.

De oud-wethouders nemen eveneens op 22 april met een lunchbijeenkomst afscheid van het personeel van de gemeente. Om al het personeel in de gelegenheid te stellen bij dit afscheid aanwezig te zijn, sluit het stadhuis op deze dag één uur eerder de loketten dan gebruikelijk. Het gemeentehuis van Rijswijk en andere gemeentelijke gebouwen zoals o.a. de dependance aan de De Bruyn Kopsstraat 4 zijn op 22 april a.s. vanaf 13.00 uur gesloten voor het publiek.



Verkeersbesluiten ingevolge artikel 18 wegenverkeerswet 1994

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten tot:
1. het aanduiden van een gehandicapten parkeerplaats op kenteken nabij de volgende percelen:Caan van Necklaan 217,
2. het aanduiden van een artsenparkeerplaats op kenteken nabij de volgende percelen:Van Vredenburchweg 122,

3. het opschorten van de werking van het belanghebbenden parkeren als mede het parkeerschijfparkeren in gebied Oud Rijswijk, in afwachting van nadere besluitvorming over een nieuw parkeerplan.

Een verkeersbesluit ligt met ingang van 18 april 2002 gedurende zes weken ter inzage bij de sectie Communicatie, Kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeesters en wethouders, postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Kranslegging bij monument Park Hofrust door leerlingen 't Prisma onder thema "Kind in de Oorlog"

Basisschool 't Prisma in Rijswijk heeft het eremonument in Park Hofrust geadopteerd. Het project "Adopteer een Monument" is een initiatief van de "Stichting Februari 1941".
Op woensdag 24 april 2002 komen 124 leerlingen van de groepen 7 en 8 van 't Prisma voor de 17e keer bij het eremonument in Rijswijk samen voor een kranslegging.
Deze plechtigheid begint om 11.00 uur. Burgemeester mw. G.W. van der Wel-Markerink is hierbij aanwezig en zal de kinderen toespreken.

Voorafgaand aan die kranslegging wordt er in de klas op school veel gesproken over het thema: "Kind in de Oorlog". We praten hierbij niet alleen over de Tweede Wereldoorlog. Ook hedendaagse oorlogen (veraf maar ook dichtbij) en de gevolgen ervan worden besproken. Met name de invloed van een oorlog en de inwerking ervan op de kinderen zelf worden nader belicht.
Naast vele gesprekken met elkaar werken de kinderen ook met de Anne Frank Krant en kijken naar video-opnames van bekende Nederlanders die vertellen over hun oorlogservaringen uit de tijd dat zij zelf kind waren. Termen als fascisme, racisme en discriminatie worden betrokken op onze huidige multiculturele samenleving en zullen zo meer inhoud krijgen.
De kinderen zullen al deze onderwerpen op diverse manieren verwerken. Zij willen hun ideeën bij de kranslegging onder andere uiten door zelfgeschreven gedichten voor te dragen en door zelf een krans samen te stellen van papieren kraanvogels. Die kraanvogels staan in Japan symbool voor hoop en geluk en worden daar bij het monument Voor De Vrede in Hiroshima vanuit de hele wereld neergezet. Ook de kinderen van 't Prisma zullen dit monument in Japan voorzien van lange slingers met kraanvogels, om zo hun vredeswens niet alleen in Rijswijk te uiten, maar ook aan de andere kant van de wereld. Met de kranslegging en de kraanvogels willen de kinderen van 't Prisma hun eer betonen aan de gesneuvelden en iedereen erop attenderen dat vrede, veiligheid en geluk wat hen betreft wel 1000 jaar mag duren. "Dit is onze roep, dit is onze wens, vrede in de wereld"



Bouwaanvragen en - meldingen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het plaatsen van een dakopbouw te: Hoornbruglaan 26; ingediend: 20-03-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Hoornbruglaan 30; ingediend: 20-03-2002;

* het oprichten van een stenen berging te: Leliestraat 1; ingediend: 19-03-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Hoornbruglaan 28; ingediend: 20-03-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Hoornbruglaan 32; ingediend: 20-03-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Hoornbruglaan 34; ingediend: 20-03-2002;

* het gedeeltelijk veranderen van een gevel d.m.v. kozijnwijziging te: Ottoburgstraat 76; ingediend: 27-03-2002;
* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw te: Warande 14; ingediend: 04-04-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw achterzijde te: Strijplaan 63 en 75; ingediend: 28-03-2002;
* het veranderen van een zijgevel te: Eiklaan 44; ingediend: 02-04-2002;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw te: Geestbrugweg 39; ingediend: 02-04-2002;
* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw en een interne verandering woning te: John F. Kennedylaan 245; ingediend: 03-04-2002;

* het plaatsen van een dakopbouw te: Jaagpad 181; ingediend:
04-04-2002;

* het vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw te: Delftweg 22; ingediend: 20-03-2002;

* het plaatsen van een dakkapel te: Jozef Israelslaan 455; ingediend: 19-03-2002;

* het gedeeltelijk veranderen van een woning (intern) te: Generaal Spoorlaan 601; ingediend: 19-03-2002;

* het plaatsen van een dakkapel te: Karel Doormanlaan 181; ingediend: 20-03-2002;

* het gedeeltelijk vernieuwen van een kantoorgebouw te: Veraartlaan/Visseringlaan 14; ingediend: 25-03-2002;
* het bouwen van een tweelaagse ondergrondse parkeergarage te: Volmerlaan 8; ingediend: 09-04-2002;

* het plaatsen van een dubbele portakabin te: Frijdastraat 24; ingediend: 09-04-2002;

De volgende melding is ontvangen:

* het veranderen en vergroten van een tuinhuisje te: Rozenstraat (Binnenplantsoen) ingediend: 28-03-2002



Bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 18 april 2002 voor een ieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het gedeeltelijk veranderen van een gevel aan de Pastoor Verburchweg 8, verleend en verzonden: 11 april 2002
* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw aan de Kievitlaan 12, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers (gewijzigd uitvoeren van reeds verleende bouwvergunning) aan de Hendrik Ravesteijnplein (Nabij 1 t/m 40), verleend en verzonden: 11 april 2002
* het plaatsen van drie dakkapellen aan de Pasgeldlaan 15, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het plaatsen van 2 dakkapellen aan de Eksterpad 4, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het oprichten van een romneyloods aan de Lange Kleiweg 137, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een achteruitbouw aan de Lindelaan 23, verleend en verzonden: 11 april 2002
* het oprichten van een serre aan de Kerklaan 244, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw aan de Willem Marisstraat 49, verleend en verzonden: 11 april 2002
* het plaatsen van een rolstoel/scooterberging aan de Rembrandtkade 218, verleend en verzonden: 11 april 2002

* het geheel vernieuwen van een tuinhuisje aan de Lange Kleiweg 120, Kavel 120, verleend en verzonden: 11 april 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Museum Rijswijk
van 4 mei tot en met 2 juni 2002
Tentoonstelling van werken van Willy Belinfante, Laetitia de Haag en Hendrik Jan Visser

Van Willy Belinfante en Laetitia de Haas zijn schilderijen en kleuretsen te zien, Hendrik Jan Visser toont voornamelijk schilderijen.
In veel schilderijen van Willy Belinfante spelen mensen een hoofdrol. Zij beeldt ze af op party's en recepties, vergaderingen en promoties en, sinds kort, bij het bridgen.
Willy Belinfante toont zich hier een geamuseerde toeschouwer, met een scherp observatievermogen. Zij bekijkt de voorstellingen met kritische blik en geeft met subtiele middelen de leegheid en het onpersoonlijke van de samenkomsten weer.
Haar voorstellingen zijn ogenschijnlijk heel nauwkeurig geschilderd. Pas bij nadere beschouwing blijkt dat veel details in de voorstelling niet zijn geschilderd maar slechts met een enkele toets van het penseel worden gesuggereerd.
De werken van Willy Belinfante worden gekenmerkt door ruimte en atmosfeer. Zij zoekt geduldig naar de juiste, evenwichtige compositie en bouwt haar voorstellingen in samenhangende kleurvlakken op. Kleuren zijn heel belangrijk voor haar, zij geven de voorstelling zeggingskracht en bepalen de sfeer en emotie die eruit spreekt.

De geliefde onderwerpen van Laetitia de Haas zijn tuinen en binnenplaatsjes, de natuur die door mensenhanden is vormgegeven. Daarnaast beeldt zij in haar werken ook vaak interieurs van huizen af, van winkels en restaurants of zonnige terrassen. De onderwerpen voor haar schilderijen en etsen vindt Laetitia de Haas in haar omgeving, maar ook noteert zij bepaalde motieven tijdens vakanties: een tuintje, een binnenplaats, een terras of een bloemstilleven. Uit deze motieven stelt zij in het atelier zorgvuldig haar voorstellingen samen. In haar composities is weinig aan het toeval overgelaten; alle beeldelementen zijn langs duidelijke horizontale en verticale lijnen gegroepeerd.
Haar schilderwijze is al even zorgvuldig. Alle elementen in haar voorstellingen heeft zij nauwkeurig bestudeerd en worden met kleine, beheerste toetsen en penseelstreken gedetailleerd weergegeven. Menselijke figuren ontbreken doorgaans in het werk van Laetitia de Haas, maar de gedekte tafel, het ingeschonken glas of het opengeslagen boek suggereren toch hun aanwezigheid.
Rust, vredigheid en intimiteit zijn dan ook belangrijke kenmerken van haar werk.

Hendrik Jan Visser schildert hoofdzakelijk stillevens en landschappen in tempera of acrylverf op papier. Voor zijn stillevens zoekt Visser vruchten, gebak, taartjes of gebruiksvoorwerpen bij elkaar en rangschikt deze, op vaak bedrieglijk eenvoudige wijze, tot evenwichtige composities.
Soms beperkt hij zich enkel tot een schaal met vruchten, dan schildert hij een uitbundige hoeveelheid taarten en andere lekkernijen die ter afsluiting van een feestmaal al lijken te zijn klaargezet. Een enkele maal staan de stillevens op een tafel of een kleedje; veel vaker staan zij tegen een neutrale achtergrond.
Voor Hendrik Jan Visser zijn vorm, kleur en sfeer de belangrijkste elementen in het werk; hij bekommert zich niet om details. De voorwerpen in zijn stillevens lijken haast in een kleur geschilderd. Slecht minieme kleurnuances en schaduwpartijen verlenen de voorwerpen hun plasticiteit en daardoor diepte aan de voorstelling. Zijn stillevens zijn doorgaans geschilderd in zachte, pastelachtige tinten. Voor zijn landschappen, veelal gesitueerd in Zuid-Europa, kiest Visser voor een palet met fellere kleuren om de blauwe luchten, het heldere zonlicht en de weerkaatsing daarvan in het water te verbeelden.

Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 14.00-17.00 uur, zaterdag van 11.00-17.00 uur, maandag gesloten. Hemelvaartsdag en Eerste Pinksterdag gesloten, Tweede Pinksterdag geopend van 14.00-17.00 uur.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn aangevraagd:

* Marshallplein 36 t/m 196
3 elsen wegens renovatie en herinrichting van het terrein Aangevraagd door L.J. Nuijen

* John F. Kennedylaan 245

1 beuk wegens verbouwingswerkzaamheden
Aangevraagd door H. Kolk

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Vergunningen en Handhaving, iedere werkdag bereikbaar tussen 09.00 en 12.00 uur onder telefoonnummer 395.92.74



Verleende kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunningen zijn verleend:

Per 18 april 2002:

* Kerstanjeburgh 24 E

1 conifeer wegens scheefgroei en gevaar voor omvallen
* Waldeck Pyrmontlaan 18

1 conifeer wegens herinrichting voortuin

Deze kapvergunningen liggen vanaf de datum van verlening gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, De Bruyn Kopsstraat 4.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden (personen die zicht op de boom hebben) tegen het verlenen van de kapvergunning een gemotiveerd schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders (Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk). Voor nadere informatie kunt u iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur contact opnemen via telefoonnummer 395.92.74




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.