Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-04-2002 3e persbericht donderdag 18 april 2002

Politieberichten

Eindhoven: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 23.00 en donderdagmiddag 13.00 uur is vanaf de Limburglaan een rode personenauto, Opel Corsa, kenteken DP-HG-69, gestolen.

Eindhoven: Verdachten met valse identiteitspapieren aangehouden Donderdagmorgen rond 11.40 uur zijn in een uitzendbureau op de Kleine Berg twee 28-jarige mannen uit Veldhoven en Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van het zich legitimeren met valse identiteitspapieren. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte bedreiging aangehouden
Donderdagavond om 18.10 uur is een 35-jarige man zonder bekende woon of verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor had hij in een eetgelegenheid op de Markt een medewerker met de dood bedreigd. Hij gedroeg zich daar zeer lastig en weigerde op vordering te vertrekken. De gewaarschuwde trof de man aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Lastige automobilist
Donderdagmorgen rond 10.30 uur is op de Noord Koninginnewal een 21-jarige recycling-medewerker uit Mierlo lastig gevallen door een onbekende automobilist. De medewerker gooide daar vuilniszakken in de ophaalauto. Vervolgens gebaarde hij naar de automobilist om te wachten daar de Mierlonaar de weg overstak om zijn werkzaamheden uit te voeren. De automobilist reed zachtjes door. Hij reed opzettelijk tegen het onderbeen van de Mierlonaar aan, die zich struikelend op de been kon houden. Direct daarop passeerde de automobilist de ophaalwagen en reed weg richting kruising Noord Koninginnewal / Kasteel Traverse. De Mierlonaar klaagde over een pijnlijke onderbeen.

Budel: Diefstal uit woningen
Afgelopen nacht zijn uit een viertal woningen aan de Dr. Visscherstraat , geld, pasjes en een gsm gestolen. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door het ontgrendelen van het niet afgesloten nachtslot van de voordeur.

Aarle-Rixtel: Inbraak in een bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf op de Bakelseweg. Aan de achterzijde werden de schuifdeuren uit het slot gelicht. Uit het pand verdwenen 2 bodywarmers en geld.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur is op de St. Janstraat een snelheidscontrole gehou-den. 305 voertuigen zijn gecontroleerd. 6 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u.

Op de Volmolenweg is tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. 13 van de 329 gecontroleerde voertuigen reden sneller dan 80 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 98 km/u.