Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Van Boxtel en Vliegenthart openen de Citygames

18 april 2002

Minister Van Boxtel voor Grote Steden- en Integratiebeleid en staatssecretaris Vliegenthart van Sport openen zondag 21 april de eerste Citygames in Den Haag. De Citygames zijn een sportief evenement die bedoeld zijn om jongeren uit met name aandachtswijken te interesseren voor verschillende sporten. De minister hoopt dat jongeren door te sporten actiever deelnemen aan de samenleving. Daarnaast hoopt hij dat de integratie tussen jongeren van verschillende afkomst wordt bevorderd. Naast Den Haag (070 Citygames) zal ook Rotterdam op donderdag 2 en vrijdag 3 mei 2002de (010) Citygames organiseren.

---

De Citygames zijn een initiatief van minister Van Boxtel. Hij werd geïnspireerd door de Amerikaanse filmster Arnold Schwarzenegger die in verschillende Amerikaanse steden waaronder New York vergelijkbare projecten heeft opgezet.

Tijdens de evenementen in Rotterdam en Den Haag zullen diverse organisaties zichzelf presenteren. Deze organisaties bieden voor de jongeren, naast de sport, een scala van nieuwe kansen op het gebied van scholing, arbeid, cultuur en ICT. Via de sport wordt geprobeerd jongeren warm te maken voor de activiteiten en diensten van deze organisaties.

In Den Haag zullen in drie sporten (voetbal, tennis en basketbal) finales gespeeld worden. Hiervoor hebben in de afgelopen periode vele voorrondes plaatsgevonden, die tijdens de finaledag op de 070 Citygames hun ontknoping zullen hebben. Naast de vele sportactiviteiten waaraan jongeren kunnen deelnemen of naar kunnen kijken is er ook veel aandacht voor cultuur en computers. Er zijn diverse optredens gepland waaronder van Def Rhymz en Ebon-E en jongeren kunnen zich met anderen meten met computerspellen.


---