Ingezonden persbericht

P E R S B E R I C H T

Geachte mevrouw, mijnheer,

2e editie Kunstbeurs De KAR; jong, eigenwijs en monumentaal in de

VAN NELLE ONTWERPFABRIEK,
"ZE IS GROOTS, ZE IS KOEL, ZE IS FAMEUS, ZE IS ART !!!

Zie www.allureproducties.com

van: 18 t/m 21 april 2002, open: do. - vrij. 13.00 - 21.00 uur, za. - zo. 11.00 - 18.00 uur. Toegang: 7,5 euro CJP 5,- euro

MONUMENTALE KUNST.

Bij de eerste editie kwam Fre Ilsen van Galerie Nexus / Ivo Bouwman met monumentale kunst. Dit was een lust voor het oog maar ook zeer succesvol voor Nexus.

In overleg met de deelnemers hebben de organisatoren van de KAR besloten dit jaar meer monumentale kunst te laten zien. Niet alleen van kunstenaars die hun bekendheid daardoor hebben verworven, maar ook van anderen. Deze kunst hangt en / of staat vaak bij gefortu- neerde particulieren in hun tuin maar vooral in of voor menig groot kantoor of overheidsgebouw. Moderne kunst in een bedrijf is meer dan een versiering, zij gaat een dialoog aan met de directe omgeving en geeft deze een concrete meerwaarde. Deze kunst zal op de KAR als een rode draad lopen, op zowel de beursvloer als op het unieke buitenterrein.

De Van Nelle Ontwerpfabriek, het enige monument uit Nederland op de UNESCO lijst geplaatst, biedt voor monumentale kunst, zowel binnen als buiten voldoende ruimte.

Het door Brinkman en Van der Vlugt ontworpen fabriekscomplex van Van Nelle in Rotterdam is één van de meest opmerkelijke voorbeelden van het Nieuwe Bouwen in de periode van 1925 tot 1930 in Nederland, en leent zich uitstekend voor een Kunstbeurs. Vorig jaar tijdens de eerste extreem hete dagen in mei, bezochten ruim 6000 bezoekers voor het eerst dit evenement.

Foto-materiaal op aanvraag, contact 070-361.49.59