FNV

Emancipatieprijs Noord-BraBant 2002
regio Zuidoost - regiowerk.zuidoostnederland@vc.fnv.nl

Ook in 2002 reikt het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant de Emancipatieprijs Noord-Brabant 2002 uit. Kent u personen, organisaties, instellingen of (afdelingen van) gemeenten die een vernieuwende inbreng hebben gehad op het gebied van emancipatie en wilt u dat deze hiervoor erkenning krijgt, dan kunt u die voordragen voor de Emancipatieprijs Noord-Brabant 2002.De uitreiking is donderdagmiddag 18 april a.s. in de Bois le Duczaal van de Provincie Noord-Brabant.

Thema dit jaar is:
Wat maakt dat u trots bent op uw stad of dorp in het kader van emancipatie?

Bureau Emancipatiezaken weet dat er in de provincie Noord-Brabant allerlei initiatieven zijn als het gaat om emancipatie. Iedereen heeft in de praktijk wel met dergelijke initiatieven of projecten te maken, bijv. initiatieven op het gebied van (politieke) besluitvorming en participatie, inspraak, sociale veiligheid, voorkoming van huiselijk geweld. Als je denkt aan duurzame ontwikkeling zijn er nogal wat projecten en initiatieven op het gebied van emancipatie in combinatie met milieu en verkeer en vervoer. Maar ook met betrekking tot gelijke kansen op de arbeidsmarkt is een voordracht mogelijk. Wat maakt dat u trots bent op uw stad of dorp bijvoorbeeld als vestigingsplaats van uw bedrijf, in het kader van emancipatie? Woont of werkt u in een gemeente die de combinatie van arbeid en zorg vergemakkelijkt, vrouwen stimuleert tot bestuursfuncties of de straat veiliger maakt voor iedereen?

Gezien het thema nodigt het Bureau voor Emancipatiezaken bestuurders, politici, managers, beleidsmakers en leden van gemeentelijke commissies en beleidsgroepen in Noord-Brabant uitdrukkelijk uit te reageren.

Criteria:
De Brabantse Emancipatieprijs 2002 wordt uitgereikt aan een persoon én een organisatie die een positieve bijdrage hebben geleverd aan emancipatie, met name in het kader van de positieverbetering van vrouwen.
U kunt een organisatie en/of persoon of uzelf voordragen. Het moet gaan om goed beleid, een goed idee, project, initiatief of activiteit waarbij de volgende criteria van belang zijn:
- het is vernieuwend;
- het heeft uitstraling;
- het heeft breed draagvlak;
- het wordt uitgevoerd of kan in de nabije toekomst uitgevoerd worden.
Het is belangrijk duidelijk aan te geven waarom u déze voordracht doet. De winnaars krijgen de gelegenheid tijdens de uitreiking een korte presentatie te geven van hun initiatief/ project.

Hoe doe ik een voordracht?
Mail bve@vrouwen.net of fax 073-6123907 uw voordracht met vermelding van uw adresgegevens en die van degene die u voordraagt én een duidelijke motivatie gerelateerd aan het thema naar het Bureau voor Emancipatiezaken Noord-Brabant uiterlijk vóór 14 maart.

Bureau voor Emancipatiezaken tel. 073-6143045

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/zuidoost .