Ingezonden persbericht

Lezing over modern westers boeddhisme door Lama Ole Nydahl

AMSTERDAM, 20020329 -- Op donderdag 18 april 2002 houdt Lama Ole Nydahl om 20.00 uur de lezing 'Freedom of Mind' in de Universiteit van Amsterdam. De lezing gaat over modern westers boeddhisme en vindt plaats op de Faculteit der Psychologie, Roetersstraat 15.

Tijdens zijn lezing zal Lama Ole Nydahl duidelijk maken dat het boeddhisme ook aan drukke westerse mensen een grenzeloze vrijheid te bieden heeft die ongekend is. Het eist niet van ons dat we ophouden met genieten van het leven op alle gewone manieren. Die vrijheid is te bereiken terwijl we middenin het leven blijven staan.

De Deen Ole Nydahl is waarschijnlijk de bekendste westerling die als boeddhistisch leraar erkend is. Hij heeft sinds de jaren 70 meer dan 300 meditatie- en studiecentra over de hele wereld opgericht, van Vladiwostok tot San Francisco. Bijna elke dag is hij in een andere stad om lezingen over het boeddhisme te geven. Een maal per jaar doet hij Amsterdam aan, op uitnodiging van het Karma Kagyu Centrum aan de Gerard Doustraat 95-2.

Sinds Lama Ole Nydahl en zijn vrouw Hannah op huwelijksreis in Nepal in 1968 de 16e Gyalwa Karmapa ontmoetten, hebben zij hun leven aan het boeddhisme gewijd. De Karmapa, hoofd van een van de vier grootste boeddhistische scholen van Tibet, leidde de Nydahls persoonlijk op in de boeddhistische leer en meditatie. Hij verzocht hen vervolgens het boeddhisme toegankelijk te maken in het Westen.

Meer informatie op www.diamantweg-boeddhisme.nl, www.diamondway-buddhism.org of www.lama-ole-nydahl.org.



Ingezonden persbericht