Gemeente Breukelen


INFORMATIEAVOND PRESTATIEAFSPRAKEN

De woningbouwvereniging Vecht en omstreken heeft aan de gemeenten Loenen en Breukelen voorgesteld om samen deel te nemen aan het tot stand komen van prestatieafspraken. De woningbouwvereniging heeft hiervoor Companen benaderd om het proces te begeleiden en de afspraken te formuleren.

Het beleid van de gemeente Breukelen op het terrein van de volkshuisvesting is nog in ontwikkeling. Door de woningbouwvereniging wordt beleid gevoerd ten aanzien van de eigen huurwoningvoorraad. In het Besluit Beheer Sociale Huursector is daarbij de mogelijkheid opgenomen om prestatieafspraken te formuleren. Doel hiervan is om tussen de corporaties en de gemeenten gezamenlijke afspraken tot stand te laten komen ten aanzien van onder meer de huurwoningenvoorraad, leefbaarheid en doelgroepen van beleid (onder andere ouderen) en die vast te leggen in bijvoorbeeld een notitie of convenant. Dit om het beleid van de woningbouwvereniging en de gemeente op elkaar af te kunnen stemmen.

Op donderdag 18 april 2002 vindt vanaf 20.00 uur in het gemeentehuis van de gemeente Loenen een bijeenkomst voor de raden van de gemeenten Loenen en Breukelen plaats. Deze is openbaar en voor een ieder die deze wenst bij te wonen, toegankelijk. Tijdens deze avond zullen de beide gemeenteraden gezamenlijk worden geïnformeerd. De raadsleden worden hierbij op de hoogte gesteld van het doel en de werkwijze. Een voorstel om in te stemmen met de totstandkoming van de prestatieafspraken en het krediet zal pas in een later stadium aan de orde komen.