NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Inschrijving Nationale Compliment gestart

12.500 Euro voor het beste vrijwilligersproject
Inschrijving Nationale Compliment 2002 gestart

De inschrijving voor Het Nationale Compliment 2002, dé prijs voor opvallende en inspirerende vrijwilligersprojecten is weer gestart. De drie beste projecten winnen resp. 12.500 Euro, 7.500 Euro en 5.000 Euro. Het Nationale Compliment is een initiatief van Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en wordt ondersteund door de Rabobank. De prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt. De feestelijke uitreiking vindt in december plaats.

Thema
Het thema van Het Nationale Compliment is dit jaar 'Kansen in Beweging'.
Tijdens het Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 (IJV2001) heeft het vrijwilligerswerk (inter)nationaal, provinciaal en lokaal volop in de schijnwerpers gestaan. Talloze activiteiten hebben plaatsgevonden. Dit heeft geleid tot meer erkenning, promotie, netwerken en ondersteuning van vrijwilligerswerk. Het (belang) van vrijwilligerswerk is definitief op de kaart gezet en het jaar heeft een positieve impuls gegeven aan de verbetering van het imago. De opgave is om deze resultaten vast te houden en verder te verzilveren. Lukt het vrijwilligersprojecten om de aandacht van de buitenwereld te behouden? Blijven ze gebruikmaken van alle nieuw opgebouwde contacten met de overheid, de media en het bedrijfsleven? Heeft het IJV2001 de projecten geïnspireerd om in de toekomst nieuwe, eigentijdse activiteiten te blijven organiseren?

Het Nationale Compliment gaat dit jaar naar het project dat in de ogen van de jury de winst van 2001 weet vast te houden en verder uit te bouwen.

Naast de raakvlakken met het thema kijkt de jury o.a. of het project een voorbeeldfunctie heeft en het idee overdraagbaar en financieel haalbaar is. Uiteraard moet het gaan om echt vrijwilligerswerk; werk waar alleen een onkostenvergoeding tegenover staat. Ook moet het project controleerbaar zijn.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij NOV (tel. 030 2319844, algemeen@nov.nl ) of via www.nov.nl. De inschrijving sluit op 30 juni 2002

Einde bericht