WINKELMAN EN VAN HESSEN

Xbox verlaagt prijs Europa naar 299 euro


LONDEN, 18 april 2002 - Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het de prijs van de videogamecomputer Xbox voor Europa per 26 april 2002 zal verlagen naar de adviesprijs van 299 euro.
Sandy Duncan, vice-president van Xbox Europe,: 'Iedereen is vanaf het begin zeer positief over de Xbox geweest, dit hebben we alleen al gemerkt aan de reviews, de prijzen die we in de wacht hebben gesleept en de verkoopresultaten. We willen ervoor zorgen dat de aankoopprijs geen obstakel is voor de Xbox experience'.
Een soortgelijke prijsverlaging is eveneens aangekondigd in Australië, waar de prijs werd teruggebracht tot A$ 399.
Joep Peterse, inkoper bij Dixons: 'We zijn erg blij met de aangekondigde prijsverlaging voor Xbox. We verwachten hierdoor een spectaculaire stijging in verkopen. Het geeft aan dat Microsoft de signalen in de markt scherp in de gaten houdt en daar direct op anticipeert'.
Sinds zijn debuut wordt de Xbox in vergelijking met andere consoles genoemd als de beste gaming experience die verkrijgbaar is. De Xbox is een console waarbij tegelijkertijd de meeste games worden aangeschaft; in Engeland lag dat aantal op 2.8 nadat hij twee weken op de markt was, aldus ChartTrack. In de VS ligt dit aantal zelfs op 3.9, volgens NPDFunworldSM , dé bron voor verkoopcijfers in de speelgoed- en gamesbranche in Amerika. Xbox is daarmee koploper van de nieuwe generatie spelcomputers na vier maanden op de markt te zijn. Na het debuut van Xbox in Amerika zijn er al meer dan 100.000 stuks van iedere game (meer dan 20) verkocht over de gehele wereld. Bovendien zijn er van Halo wereldwijd meer dan één miljoen stuks verkocht. Dit is sneller dan welke andere nieuwe generatie games ooit. Halo heeft ook een paar buitengewoon goede recensies in Europa gekregen. Het blad Edge bijvoorbeeld heeft het 'de lancering van de belangrijkste game ooit voor een console ontworpen'genoemd. Door de prijsverlaging zorgt Microsoft ervoor dat de Xbox de eerste keus voor alle consumenten wordt.
'Dit is een strategische zet voor de lange termijn die onze partners in de detailhandel, onze 3rd party publishers en bovenal de gamer ten goede zal komen'aldus Duncan. 'De Xbox heeft altijd al verbazend veel waar voor zijn geld geboden en nu zal dat nog beter worden; we bieden de juiste console aan voor de juiste prijs. Het sterkste computerspelsysteem ter wereld en de enige met een ingebouwde harde schijf en breedbandadapter is nu ongetwijfeld de beste keus. Het speelterrein in Europa is genivelleerd, waardoor het nog makkelijker wordt voor klanten om te genieten van de power van de Xbox'. David Gardner, de vice-president van Electronic Arts, zegt: 'De Xbox heeft een geweldige lancering gehad in Europa;een fantastisch product met fantastische games. Het is geweldig dat ze dit doen, zodat er meer klanten kunnen genieten van de Xbox. Bovendien is het geweldig voor de uitgevers, omdat onze games als FIFA World Cup 2002 en Buffy the Vampire Slayer, die alleen op de Xbox kan worden gespeeld, nu een nog groter publiek in Europa kunnen bereiken'.
Klanten die al een Xbox hebben gekocht voor de oorspronkelijke prijs, worden voor hun vroege aankoop beloond met een speciaal dankpakket. Gegevens daarover zullen volgende week op www.xbox.com/nl worden gezet.
'We willen de eerste klanten die medeverantwoordelijk zijn voor het Xbox succes, bedanken middels een speciaal pakket'aldus Duncan.


- EINDE BERICHT-
Achtergrondinformatie (