PS-GAMES

Star Wars Ruilkaartspel

Helmond, april 2002 -Spellenproducent Wizards of the Coast, een onderdeel van Hasbro Inc., heeft een meerjarige wereldwijde licentieovereenkomst met Lucasfilm gesloten voor een ruilkaartspel gebaseerd op de gehele Star Wars saga. Door deze overeenkomst zijn de fans de komende jaren verzekerd van diverse uitgaven van dit ruilkaartspel.

Het spelsysteem versterkt het Star Wars gevoel en breidt het verder uit doordat spelers zelf listige zetten en intense acties in het Star Wars universum kunnen plannen en uitvoeren. De inhoud van de uitgaven van het Star Wars ruilkaartspel zullen worden gebaseerd op alle Star Wars tijdperken en op de immens populaire Star Wars films. De eerste uitgave, gebaseerd op de film Star Wars: Attack of the Clones, komt uit in mei 2002.

Spelers van Ruilkaartspellen en Star Wars fans zullen ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in het door de bekende spelontwerper Richard Garfield ontwikkelde Star Wars ruilkaartspel. Garfield, de uitvinder van het ruilkaartspelconcept en bedenker van Magic: The Gathering in 1993, heeft dit concept tot een geheel nieuw niveau getild in het Star Wars spel. Het spel is toegankelijk voor alle niveaus: Een zogenaamde
-easy-to-learn- starter, een eenvoudige beginset, is hiervan het bewijs. Terwijl de uitgave van een geavanceerdere set uitdagend is voor de geroutineerde speler. Het gebruik van een dobbelsteen om conflicten op te lossen is een ander uniek spelelement.

Met het Star Wars ruilkaartspel ervaren de spelers dezelfde spanning als in de film. Tijdens het begin van het spel moet de speler een keuze maken: The Light Side (de goeden) of The Dark Side (de kwaden), waarna deze zijn eigen strijdkracht moet opbouwen met voertuigen, schepen en karakters uit de Star Wars saga.

'Door de samenwerking met Wizards of the Coast weten we dat het Star Wars ruilkaartspel een kwalitatief goed product zal zijn waarmee we voor een lange periode aan de wensen van onze fans zullen voldoen,' aldus Howard Roffman, directeur van Lucas Licensing Ltd.

Wizards of the Coast, de pioniers op het gebied van ruilkaartspellen en spelen in georganiseerd verband, zoals toernooien en evenementen, zullen de bestaande strategie waarbij spelers worden gestimuleerd in competitieverband te spelen ook bij dit spel toepassen. Kort na de release van het Star Wars ruilkaartspel zal ook voor dit spel een reglementair spelerssysteem worden gestart inclusief instructie, toernooien en kampioenschappen.

'Hevige en energierijke gevechten uit het Star Wars universum bieden een geweldige basis voor dit unieke ruilkaartspel' volgens Carole Pucik, productmanager voor het Star Wars ruilkaartspel. 'Het spel laat spelers kiezen voor hun eigen complexe strategieën voor de heftige man tot man gevechten.'

Lucas Licensing Ltd regelt alle nationale en internationale merchandise-activiteiten van de Star Wars(r) en Indiana Jones(r) rechten. Star Wars is het meest succesvolle merchandise programma ooit. Oog voor detail en goede kwaliteit op gebied van publicatie, toys, spellen, collectables en kleding hebben voor een goede reputatie gezorgd.