TNT Post Groep NV

TPG neemt Franse logistieke groep Transports Nicolas over

Het post- express- en logistieke bedrijf TPG NV kondigde vandaag de acquisitie aan, via zijn divisie TNT Logistics, van een belang van 100% in de Franse logistieke groep Transports Nicolas. Transports Nicolas is een van de leidende logistieke aanbieders van temperatuur-gecontroleerde activiteiten voor de detailhandel en de consumptiegoederensector in Frankrijk, gespecialiseerd in verse producten.

Transports Nicolas heeft in 2001 een omzet van EUR 115 mln behaald, met een rendement boven het gemiddelde binnen de sector. De groep telt 1.500 medewerkers en beschikt over een uitgebreid transport- en distributienetwerk met 13 vestigingen die een totaaloppervlak van 94.000 m² hebben. De klanten van Transports Nicolas zijn onder andere grote internationale en Franse bedrijven in diverse sectoren, zoals de voedselsector, de detailhandel, de automobiel- en bandenindustrie, de staalindustrie en de telecommunicatiebranche.

De acquisitie bouwt voort op de sterke aanwezigheid van TNT Logistics in Frankrijk. De beide bedrijven zullen samen meer dan 3.500 medewerkers tellen met meer dan 740.000 m2 magazijnoppervlak en zich met name richten op de consumptiegoederensector, de automobielindustrie, de bandenindustrie, de telecommunicatiebranche en de farmaceutische industrie in Frankrijk.

Zowel de klanten van TNT als die van Transports Nicolas profiteren van de overname dankzij de gecombineerde expertise van beide bedrijven in geheel Frankrijk. Daarnaast biedt de overname Transports Nicolas de mogelijkheid haar know-how op het gebied van verse producten aan te bieden aan klanten buiten Frankrijk.

"De expertise en de sterke klantenkring van Transports Nicolas passen perfect binnen onze sectorgerichte strategie in Frankrijk, te weten de expansie van onze aanwezigheid in de consumptiegoederensector", aldus Roberto Rossi, Group Managing Director van TNT Logistics. "Met deze acquisitie krijgen wij de beschikking over vitale geavanceerde capaciteiten om in Frankrijk verse producten te distribueren. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid de Franse detailhandelbedrijven te ondersteunen in hun internationale expansie."

Michel Nicolas, CEO, en Daniel Nicolas, Vice-President van Transports Nicolas, zullen leidinggevende functies aanvaarden binnen het nieuwe management van de samengevoegde bedrijven, dat zal worden geleid door Jean Pierre Barlatier, de huidige CEO van TNT Logistics France. Het topmanagement en het personeel van Transports Nicolas, dat deze acquisitie volledig steunt, is sterk gemotiveerd en verheugt zich op de verdere groei van de onderneming dankzij deze bundeling van capaciteiten.



TNT Post Groep NV