Versatel Telecom International NV

Versatel sluit contract met de Nationale ombudsman en verlengt contract met de Coöperatie Hydron U.A.

Amsterdam, 18 april 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het een contract heeft gesloten met de Nationale ombudsman voor de afhandeling van het vaste telefoonverkeer. Bovendien is het Corporate VPN contract dat Versatel heeft met de Coöperatie Hydron U.A. opengebroken en verlengd met drie jaar.

Het Carrier Pre Select contract met de Nationale ombudsman is een eerste stap in een uitgebreid migratieproces naar meer geavanceerde breedbanddiensten van Versatel. Bovendien heeft Versatel onlangs de lokale netwerken van de kantoren van de coöperatie Hydron verbonden tot één geïntegreerd datacommunicatie netwerk (Wide Area Network). Versatel blijft het Hydron WAN beheren en zal ook het kantoor in Houten extra op het WAN aansluiten.

"De Coöperatie Hydron U.A. is een samenwerkingsverband van en met N.V. Hydron Midden- Nederland, N.V. Hydron Zuid-Holland en N.V. Hydron Flevoland en behoort met ongeveer 1 miljoen aansluitingen tot de top van de Nederlandse waterbedrijven," aldus Rob van Goethem van Hydron. "Uit dit nieuwe langetermijncontract spreekt ons vertrouwen in Versatel. Wij zijn sinds 2000 klant van Versatel en in die tijd hebben wij Versatel leren kennen als een bekwaam bedrijf dat in staat is gebleken om onze organisatie tot nu toe van passende telecommunicatie oplossingen te voorzien."

"Bij het bureau Nationale ombudsman in Den Haag werken ongeveer 115 medewerkers die jaarlijks ruim 9000 verzoekschriften behandelen en ruim 15000 telefonische verzoeken om informatie. Telefoonverkeer via Carrier Pre Select van Versatel levert ons een forse besparing op en vormt de aanzet tot een migratietraject waarin de Nationale ombudsman overgaat op glasvezeldiensten van Versatel," aldus de afdeling I.C.T. van het Bureau Nationale ombudsman.

"Versatel blijft zich inzetten om de Nederlandse zakelijke markt te bedienen met pasklare diensten die aansluiten op de huidige telecommunicatie behoeften. We zijn trots dat wij een gerenommeerde klant als de Nationale ombudsman mogen toevoegen aan ons Carrier Pre Select klantenbestand en Hydron aan onze lijst van 'on-net' klanten," aldus Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland B.V.


- EINDE -

Versatel Nederland BV is een dochteronderneming van Versatel Telecom International N.V. (Euronext & Nasdaq: VRSA). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatie aanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijke klanten en 1.382 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext beurs in Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000 en het Registration Statement on Form F-4 zoals gedeponeerd bij de SEC op 12 oktober 2001.)