Ingezonden persbericht


Apeldoorn, 18 april 2002

Veiligheidsaspect noodzaakt directie Motel 'de Cantharel' tot maatregelen

Bij controle van de constructie en de brandveiligheid van het restaurantgedeelte van Motel 'de Cantharel ' in Apeldoorn is gebleken dat de staalconstructie die de vloer van de begane grond draagt, niet aan de huidige bouwvoorschriften voldoet. De controle is uitgevoerd door de afdeling Bouwtoezicht en Monumenten van de gemeente Apeldoorn. Uit nieuwe berekeningen kwam naar voren dat de staalconstructie op diverse plaatsen dient te worden versterkt. De berekeningen zijn uitgevoerd door het bouwkundig Konstruktieburo Bogaards b.v. uit Katwijk en getoetst door het onafhankelijk Arnhemse Adviesbureau voor Bouw Techniek (ABT) in opdracht van de gemeente Apeldoorn.

Om de veiligheid van het personeel en de gasten te waarborgen zijn in de gehele kelder en op een aantal plaatsen op de begane grond van het gebouw stempels geplaatst ter ondersteuning van de staalconstructie.

Het werkplan voor de wijze van uitvoering van de werkzaamheden is voor akkoord voorgelegd aan ABT. Na fiattering door ABT zal de gemeente de bouwvergunning voor de constructieve herstelwerkzaamheden verlenen. Dit zal in de loop van volgende week gebeuren. Vervolgens wordt met de herstelwerkzaamheden begonnen. Afgesproken is dat Konstruktieburo Bogaards b.v. nieuwe berekeningen en tekeningen van de verdiepingen van het restaurantgebouw levert, die eveneens door ABT zullen worden getoetst.

Tijdens de herstelwerkzaamheden, die zes tot acht weken in beslag zullen nemen, blijven zowel het hotel, het restaurant als een deel van de zalen open.


---
Noot voor de redactie (