Nieuw-Vlaamse Alliantie

Migranten-televisie staat haaks op integratiebeleid (17/04/02)

De N-VA reageert ronduit verbaasd op het voorstel van minister Vogels om een aparte televisiezender op te starten voor allochtonen. Voor de N-VA vormt dit voorstel een typevoorbeeld van een migranten-knuffelbeleid dat beledigend is voor zowel autochtonen als allochtonen.

De creatie van diverse aparte instellingen voor allochtonen staat haaks op een integratiebeleid dat allochtonen alle kansen moet bieden om deel uit te maken van onze gemeenschap. Allochtonen moeten daarentegen aangespoord worden om gebruik te maken van de Vlaamse culturele instellingen en dus ook van de Vlaamse radio en televisie, als instrument tot integratie.

De middelen die minister Vogels vrijmaakt voor een Vlaamse migrantenzender zouden veel nuttiger kunnen worden besteed voor bijkomende en verplichte inburgeringstrajecten zodat allochtonen écht gelijke kansen krijgen om, in eenieders belang, volwaardig te kunnen deelnemen aan onze Vlaamse publieke cultuur.

Na het voorstel om een aparte ouderzorg te creëren voor migranten, levert Minister Vogels ook nu weer een betreurenswaardige bijdrage aan een de polarisering van het migrantendebat. Net als haar moederpartij, verwart de minister multicoloriteit met multiculturaliteit.

Auteur:
Nieuw-Vlaamse Alliantie
Geert Bourgeois, algemeen voorzitter

Meer informatie:
Contactpersoon: Ben Weyts, woordvoerder
Telefoon: 02/219.49.30
Fax: 02/217.35.10
E-post: ben.weyts@n-va.be
Url: www.n-va.be