Provincie Groningen

Groningen, 18 april 2002 Persbericht nr. 61

GS verlenen 77.062 euro aan project Vernieuwing Veehouderij ZWK

Het college van GS heeft in principe besloten een subsidie van 77.062 Euro te verlenen aan de NLTO voor de uitvoerng van het project "Vernieuwing Veehouderij Zuidelijk Westerkwartier 2001-2003". Het project bestaat uit zes deelprojecten op het gebied van milieu, water, energie en toerisme. Er zullen ongeveer 60 agrarische bedrijven aan het project deelnemen. Aan de leden van de statencommissie Ruimte, Water en Groen wordt verzocht een advies te geven over dit principebesluit.

De NLTO afdelingen in het Zuidelijk Westerkwartier hebben te kennen gegeven veel belang te hechten aan een landbouwontwikkeling die toekomst gericht is en ook bijdraagt aan vermindering van de milieubelasting en aan versterking van recreatie en toerisme. Ook willen zij het in 2000 afgesloten project "Rundveehouderij ZWK" een vervolg geven via het aanscherpen van de milieudoelstellingen van mineralen, vermindering van inzet van gewasbescherming, energie- en watergebruik en het verder uitbouwen van de gerealiseerde intiatieven van agro-toerisme.

Deze doelstellingen en het gehele project Vernieuwing Veehouderij ZWK passen in het provinciale stimuleringsbeleid versterking landbouw, duurzame landbouw en verbetering van de milieukwaliteit. Ook draagt het project bij aan een milieuvriendelijker bedrijfsvoering waardoor het oppervlaktewater beter aangewend kan worden voor nabijgelegen natuurterreinen ter realisering van natuurdoeltypen, benutting van kansen voor agrotoerisme en aan economische versterking van de landbouwsector.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: Wim Trip, afdeling bestuurscontacten provincie Groningen, tel. 050 3164129