CULTUURNET

Get ready for e-motional business
'Poen, passie en perspectief' side event

Op donderdag 18 april 2002 organiseren de SVE, IBM Nederland en de Hogeschool Rotterdam een interactief seminar in het Museon te Den Haag. Deze interactieve dag is bedoeld voor MKB ondernemers, studenten en jonge professionals. Het seminar begint om 9.00 uur en wordt afgesloten om 16.00 uur. Veel MKB ondernemers willen graag weten hoe zij met de nieuwe mogelijkheden van ICT een succesvolle onderneming kunnen starten of een bestaande onderneming kunnen uitbouwen c.q. innoveren.

Het programma bestaat uit drie plenaire sessies, waarin de volgende thema's aan bod komen:


1. Oude economie innoveert dankzij nieuwe technologie. Ondernemers laten
zien hoe zij de mogelijkheden van de nieuwe wereld op de juiste wijze
hebben geadopteerd in de oude omgeving.

2. Nieuwe technologie maakt nieuwe economie mogelijk. Ondernemers tonen
hoe zij vanuit de nieuwe technologie naar nieuwe businessmodellen,
bedrijfsvormen en producten zijn gegroeid.

3. Nieuwe technologie als inspiratiebron. 'The Networked World' Twee
bedrijven maken zichtbaar hoe netwerken elkaar vinden en inspireren.

Naast deze praktijkvoorbeelden is er volop ruimte om zelf actief te participeren in het programma. Na iedere plenaire sessie wordt er aan 9 ronde tafels gediscussieerd over stellingen, met als hoofdthema; Poen, Passie en Perspectief in relatie tot ICT. Ondernemers, professionals en studenten kunnen plaatsnemen aan de tafel met de stelling die hun interesse heeft. Zij mogen ook tussentijds van tafel wisselen. Om 15.00 uur worden de conclusies van de stellingen aangeboden aan Drs. G. Ybema, Staatssecretaris van Economische Zaken. Ook zal hij dan het bidboek voor 'E-community aan de Maas' in ontvangst nemen.

Poen, passie en perspectief: vrouwelijke ondernemers in Nederland gaat in op de geschiedenis van vrouwelijk ondernemen, de maatschappelijke context en de motieven van vrouwen om te gaan ondernemen. Ook komen de toekomstverwachtingen over ondernemen, vrouwen en werk aan bod. De tentoonstelling daagt bezoekers uit na te denken over hun eigen visie op vrouwelijk ondernemerschap. Daarnaast kunnen de bezoekers hun eigen ondernemerskwaliteiten onderzoeken. De tentoonstelling is te zien tot en met 6 oktober 2002.

Samenwerking
Poen, passie en perspectief is een coproductie van het Museon en de Stichting Vrouwelijke Entrepreneurs. De SVE kenmerkt zich door een grote diversiteit aan branchevertegenwoordiging en stimuleert de integratie van vrouwen op ondernemersniveau. De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Rabobank, SAP Nederland, NOvAA, VVK of Kamers van Koophandel, Shell, IBM, Fonds 1818, Gemeente Den Haag, Ministeries van Economische Zaken, Sociale Zaken & Werkgelegenheid en Onderwijs Cultuur & Wetenschappen en Qui Vive.

Eerstvolgende evenement:
6 juni 2002: 'Ondernemen iets voor mij?' Oriëntatiedag voor MBO/HBO, HAVO/VWO met uitverkiezing van het beste businessplan, een landelijke prijsvraag voor 2000 HAVO/VO scholieren, organisatie Hogeschool Rotterdam in samenwerking met SVE.