Gemeente Waalwijk

Donderdag 18 april organiseert de gemeente Waalwijk samen met de scholen voor mavo en vmbo weer de jeugdraad. Doel van deze dag is om scholieren kennis te laten maken met het ambtelijk en politiek apparaat. De scholieren werken overdag aan een voorstel, s-avonds moeten zij dit presenteren aan het college van burgemeester en wethouders. Het voorstel dat de scholieren uitwerken mag inclusief BTW 2.727,-- kosten. De gemeente Waalwijk stelt dit bedrag beschikbaar voor het winnende idee.

De jeugdraad begint om 19.30 uur in de nieuwe raadzaal van het Waalwijkse gemeentehuis en wordt voorgezeten door de burgemeester. Het college zal na de presentatie, twee voorstellen kiezen. Na een vragenronde aan de bedenkers van deze twee voorstellen zal overgegaan worden tot stemmen. Alle jeugdraadsleden en aanwezigen op de publieke tribune kunnen een keuze maken uit de twee voorstellen. Na een schorsing maakt de voorzitter het "winnende" voorstel en de keuze van de publieke tribune bekend. Het winnende voorstel wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom om deze jeugdraadsvergadering bij te wonen en mee te stemmen over de voorstellen. De vergadering zal eindigen om ongeveer 21.30 uur.