Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 16-04-2002

Televisie
WILLEKE EN ANDRÉ'S STERRENBINGO
Uitzending donderdag 18 april 2002
Nederland 2 - 20.30 uur

EERSTE AFLEVERING WILLEKE EN ANDRÉ'S STERRENBINGO

Vanaf donderdag 18 april brengt de TROS wekelijks op Nederland 2, in samenwerking met de SponsorBingo Loterij, een nieuw programma: WILLEKE EN ANDRÉ'S STERRENBINGO. Het programma wordt gepresenteerd door Willeke Alberti en is een mix van Nederlandstalige muziek en de trekking van de Bingogetallen door André van Duin. Dit zal hij uiteraard op zijn unieke manier doen: zijn drie typetjes 'Regisseur Guus', 'Presentator Bingostar' en 'De Toetsenist' zullen hem hierbij helpen.

Tal van bekende artiesten worden op deze gezellige donderdagavond door Willeke ontvangen, waarbij naast actuele hits ook de oude krakers worden gezongen. In de eerste aflevering bijten Willeke en André het spits af met een variatie op het nummer 'Zaterdagavond'. Willeke ontvangt in deze eerste aflevering onder anderen Marianne Weber, Guus Meeuwis, Wolter Kroes en Gordon.

Dat André in april zijn comeback heeft bij de publieke omroep is in februari bekend gemaakt door de TROS. Voor Willeke Alberti betekent het programma WILLEKE EN ANDRÉ 'S STERRENBINGO ook een terugkeer naar de Grootste Familie van Nederland. De veelzijdige zangeres presenteerde al in 1977 voor de TROS het zeer succesvolle programma Hitboulevard. Dit programma werd voor de TROS geproduceerd door John de Mol en Joop van den Ende en geregisseerd door René Stokvis. Heren die het later nog ver zouden schoppen...

André van Duin en Willeke Alberti zijn beiden ambassadeur van de SponsorBingo Loterij. De SponsorBingo Loterij werd in 1989 opgericht. Tot op heden keerde zij ruim 100 miljoen euro (60 procent van haar bruto-opbrengst) uit aan haar 22 goede doelenorganisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn.