Gemeente Rijswijk

Nieuwe zwembad Rijswijk gaat 18 april open voor publiek

Rijswijk, 8 april 2002

Het nieuwe zwembad aan de Schaapweg in Rijswijk opent op donderdag 18 april z'n deuren voor het zwempubliek. Het nieuwe bad gaat samen met sporthal De Schilp voortaan "Sportcentrum De Schilp" heten. De officiële opening van het nieuwe Sportcentrum vindt op een later tijdstip plaats.
Voordat in het nieuwe bad kan worden gezwommen, worden er in het weekend van 13 en 14 april rondleidingen gehouden voor belangstellenden.
Het oude zwembad De Wervel gaat op 18 april dicht en is tot 1 mei uitsluitend voor de zwemverenigingen nog te gebruiken. Hierna wordt het afgebroken.

Het sportcentrum De Schilp bevindt zich op het sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg. Op deze locatie ontstaat een top sportlocatie waar diverse sporten kunnen worden beoefend. Denk hierbij aan: waterpolo, (zaal)voetbal, korfbal, wedstrijdzwemmen, jeu de boules, volleybal, fitness etc. etc.
Belangstellenden kunnen op zaterdag 13 en zondag 14 april tussen 10.00 en 12.00 uur een rondleiding krijgen door het nieuwe zwembad. Het zwembadpersoneel geeft tekst en uitleg. Ieder kwartier gaan er rondleidingen van start. Men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Op 18 april gaat het zwembad open voor het zwempubliek. De openingstijden en tarieven staan vermeld in een folder die gratis is af te halen bij de voorlichtingsbalie in het gemeentehuis of te downloaden van de gemeentelijke website, www.rijswijk.nl.

Video-bewaakte fietsenstalling

Het zwembad omvat een wedstrijdbad van 25 x 15 meter; een apart instructie- en recreatiebad met beweegbare bodem(19 x 9 meter); een peuterbad en een glijbaan met uitzwembak. Alles onder één dak. Pal naast het zwembad is een centrale hal ingericht met kleedkamers, douches, toiletten, technische installaties, personeelsvertrekken en een horecagelegenheid. Ook komt er bij het zwembad een met video bewaakte fietsenstalling.
De horecagelegenheid bedient zowel bezoekers van het zwembad als van de sporthal.
Er komt in het zwembad een waterzuiveringsysteem van zogeheten zout-elektrolyse. Door deze toepassing hoeft geen chloorbleekloog meer aan het zwemwater te worden toegevoegd. Het voordeel is dat mensen die allergisch zijn voor deze stof te zijner tijd zonder problemen een bezoek aan het nieuwe zwembad kunnen brengen.
De totale investeringen in nieuwbouw en verbouw bedragen ruim 12 miljoen gulden. De bouwkosten van het zwembad bedragen bijna 10 miljoen gulden. Het bad is ontworpen door A2 Architecten uit Apeldoorn.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.