Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Alphen a/d Rijn, 17 april 2002

Vakevenement Management Support 2002 in Utrecht

Geen bloemetje op secretaressedag

Dit jaar kiezen meer dan 1000 secretaressen en managementondersteuners voor vakinhoudelijke support in plaats van het bekende bloemetje. Dit blijkt uit het grote aantal aanmeldingen voor het jaarlijks vakevenement Management Support 2002 op 16, 17 en 18 (secretaressedag) april in Meeting Circle te Utrecht (Hoog Catharijne). Gedurende het evenement, dat vorig jaar nog in de herfst in het WTC in Rotterdam werd georganiseerd, worden in 3 dagen meer dan 70 workshops en seminars gegeven op het gebied van managementondersteuning.

Secretaressedag wordt driedaagse
Een belangrijke reden om het evenement in het voorjaar te organiseren is het geven van een serieuzere invulling aan de Nationale Secretaressedag op 18 april. "Als veruit het grootste onafhankelijke vakblad voor de doelgroep heb je de taak om het beeld dat de buitenwereld van het vak heeft te bewaken," aldus Francien de Jonge, uitgever van het 60.000 lezers tellende maandblad dat dit jaar 20 jaar bestaat. "Het afgelopen decennium is bij sommigen een beeld van Secretaressedag ontstaan van een verplicht jaarlijks nummer waarbij de assistent van de manager of afdeling een bloemetje of doos bonbons ontvangt. Hoewel dat gebaar natuurlijk heel lovenswaardig is, is dat nooit de bedoeling geweest van deze dag." Het in de jaren tachtig uit de Verenigde Staten overgewaaide concept is in de loop der tijd gretig door de bloemenbranche aangegrepen om extra omzet te genereren. In werkelijkheid ontwikkelt de functie zich, onder invloed van moderne hulpmiddelen en nieuwe inzichten over de invulling van managementondersteuning, naar een steeds hoger niveau. De Jonge: "Het bewijs daarvoor is juist een evenement als Management Support, waar een jaarlijks groeiend aantal deelnemers de kennisintensieve workshops over vakgerelateerde onderwerpen bezoekt."

Het aanbod van de meer dan 70 sessies op 16 t/m 18 april bestaat uit onderwerpen ingedeeld naar Praktische, Persoonlijke en Professionele vaardigheden. Een greep uit het aanbod: 'Personal memory management', 'Beïnvloeden zonder macht', 'Interne communicatie', 'De pro-actieve secretaresse', 'Het opzetten van een secretariaat', 'Efficiënt notuleren' en 'Relatiemanagement'. Naast de diverse workshops en seminars wordt een informatiemarkt georganiseerd waar bezoekers zich op de hoogte kunnen stellen van noviteiten op hun vakgebied.

Meer informatie:
Management Support 2002 wordt voor de 15e keer georganiseerd door Management Support Media, een label van Kluwer b.v.. Management Support Media gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van managementondersteuning en secretariaten, waaronder het Management upport Magazine, de internetsite www.ManagementSupport.nl en twee grote vakevenementen: Management Support 2002 en het Management Support jubileum Event oktober 2002.


---
Noot voor de redactie (