FNV BOUW

Stakers trekken na bijeenkomst massaal op naar Heijmans

De bouwbonden verwachten donderdag 18 april opnieuw ruim 11.000 stakers tijdens de zes regionale terugkombijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor werknemers die in staking zijn. Zij laten tijdens deze bijeenkomsten hun stakingskaart afstempelen. Dat is voor de bonden het bewijs dat ze de afgelopen dagen hebben gestaakt. Vervolgens wordt de stakingsuitkering betaald.

Ongeveer 3.000 stakers zullen zich melden in Veldhoven. Een groot deel daarvan zal na afloop van de bijeenkomst in colonne afreizen naar bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen. Het belooft een opvallende optocht te worden die de 45 kilometer over de A2 van Veldhoven naar Rosmalen onder politie-escorte zal afleggen. Tien bussen en tientallen auto's gaan onder het motto 'de bouw is al te lang onderweg' op pad om directeur Joop Janssen van Heijmans een petitie aan te bieden. Enige verkeershinder zal onvermijdelijk zijn.

In de petitie wordt Heijmans aangesproken op zijn verantwoordelijkheid als grootste bouwbedrijf van de regio. De stakers zullen de Raad van Bestuur van Heijmans oproepen alles in het werk te stellen om het overleg weer vlot te trekken. De bonden willen graag weer onderhandelen, maar dan zonder dictaten vooraf en over alle voorstellen.

De tocht vertrekt rond 12.30 uur na afloop van de regionale bijeenkomst in Hotel Koningshof, Locht 117 in Veldhoven.

De regionale bijeenkomsten vinden plaats op 18 april om 11.00 uur in:

Schiedam, Margriethal, Nieuwe Damlaan 5.
Spreker: Cees van Dongen, voorzitter Het Zwarte Corps

Roosendaal, Leysdream, Commandobaan 101.
Spreker: Gijs Lokhorst, sectorbestuurder en onderhandelaar Hout- en Bouwbond CNV.

Veldhoven, Golden Tulip Hotel De Koningshof, Locht 117. Spreker: Theo van Amersfoort, landelijk actiecoördinator FNV Bouw.

Deventer, Sporthal Zandweert (vlakbij de oude ijsbaan), Rubensstraat 20.
Spreker: Nanning Schotanus, algemeen secretaris FNV Bouw.

Amsterdam-Noord, Docklandshal NDSM-werf, TT Neveritaweg 15. Spreker: Han van Baarsen, actiecoördinator Het Zwarte Corps.

Heerenveen, Sportcentrum Thialff, P. Mulierlaan 1. Spreker: Kees van de Berg, bondsbestuurder Hout- en Bouwbond CNV.

Niet voor de redactie,