Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 08. 55 uur

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Personeel van een winkel aan de Lange Elisabethstraat heeft woensdagmiddag twee winkeldieven aangehouden.

Omstreeks 13.15 uur zag het personeel dat twee jongens een pashokje ingingen met een broek. Vreemd genoeg kwamen de jongens zonder broek het pashokje uit. Het personeel vertrouwde het niet waarschuwde de politie en controleerde de jongens.

In een rugzak werd een broek aangetroffen zonder label. De politie heeft de verdachten een 17-jarige jongen uit De Bilt en een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering trof de politie een gedeelte van het label en de weaver van de broek aan.

Auto-inbreker herkent

UTRECHT Woensdagavond werd op de Gisbert Bromlaan een auto-inbraak gepleegd waarbij de verdachte werd herkent door de eigenaar van de auto.

Een 24-jarige man uit Bergeijk hoorde omstreeks 19.15 uur zijn autoalarm afgaan. Toen de man ging kijken zag hij een onbekende man in zijn auto zitten. Op het moment dat hij bij zijn auto kwam was de verdachte al gevlucht.

De verdachte was gevlucht in de richting van de Van Lieflandlaan. Onderzoek in de buurt leverde niets op. Aan de hand van het opgegeven signalement van verschillende getuige weet de politie inmiddels wie verantwoordelijk is voor de auto-inbraak. De verdachte binnenkort bezoek van de politie krijgen.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op de Troestralaan vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Hierbij raakte één van de fietsers gewond.

Een 74-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 15.35 uur van de stoep de Troelstralaan in de richting van de Draaiweg op. Hierbij heeft de man vermoedelijk een andere fietser een 42-jarige man uit Utrecht - niet gezien. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 74-jarige Utrechter gewond raakte aan zijn hoofd.

De 42-jarige man liep geen letsel op. Na behandeling in het ziekenhuis aan een hoofdwond mocht de 74-jarige man weer naar huis.