Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2002 Persberichten, district Eemland zuid, 10.00 uur

Vrouw gewond door vernieling ruit

AMERSFOORT Woensdagavond werd een vrouw aangehouden nadat zij een ruit had ingeslagen van een woning aan de Kapelweg.

De politie kwam omstreeks 20.00 uur na een melding over glasgerinkel ter plaatse en troffen daar een 64-jarige vrouw uit Huissen aan. Ze had door het inslaan van de ruit haar linkerhand verwond. Hiervoor is een ambulance ter plaatse gekomen. De behandeling kon op de locatie plaatsvinden en de vrouw hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrouw is vervolgens mee genomen naar het bureau voor verhoor.

Controle met gebruik van lasergun

AMERSFOORT/LEUSDEN Woensdagmiddag zijn in Amersfoort en in Leusden verkeerscontroles gehouden.

In Amersfoort werd de controle gehouden op de Leusderweg, de Utrechtseweg en de BW Laan. In totaal werden veertien verbalen geschreven. Vijf maal voor snelheid waarbij de hoogste snelheid 70 km per uur bedroeg, een maal voor niet handsfree bellen, zes maal voor niet gebruik van de gordel, een maal voor onbreken van een helm bij een bromfiets en een maal voor het ontbreken van een gele plaat op een bromfiets. In Leusden werden op de Groene Zoom zestien verbalen geschreven voor snelheid waarbij de hoogste snelheid 81 km per uur bedroeg.

Twee hennepkwekerijen ontmanteld

AMERSFOORT Naar aanleiding van binnengekomen informatie zijn op de Paladijnenweg woensdagavond twee hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Bij een woning werd met behulp van de sleutelspecialist binnengetreden. Het betrof een onbewoonde woning die geheel was ingericht voor de hennepkweek. In totaal werden 152 planten aangetroffen die rijp voor de oogst waren. De andere woning was wel bewoond. Hier werden 374 planten aangetroffen. De eigenaar van de woning is ter plaatse gehoord. Naar de eigenaar van de andere woning wordt onderzoek ingesteld. De REMU heeft in beide woningen ter plaatse diefstal van stroom geconstateerd. De woningstichting zal uitzettingsprocedures starten.

Aanhouding agressieve man

AMERSFOORT Woensdagavond is een agressieve man aangehouden op een braderie op het Euterpeplein.

Omstreeks 18.30 uur werd vanwege een geschil met een marktkoopman de 27-jarige verdachte uit Den Helder agressief. Hij dreigde een caravan en een auto van de marktkoopman om te gooien. Hierop werd de politie gewaarschuwd en hield de man aan. Uit informatie bleek dat de man mogelijk een vuurwapen had getoond, na aanhouding werd geen wapen aangetroffen. De verdachte was verder onder invloed van alcohol.

Vernielingen door verwarde vrouw
AMERSFOORT Woensdagavond is een 18-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden wegens diverse vernielingen op de Hof.

De vrouw vernielde eerst enkele glazen in een horecagelegenheid en gooide bij een andere horecaonderneming een stoel door de ruit. De politie werd gewaarschuwd en kon de vrouw aanhouden. Zij blijkt reeds enige tijd psychisch onstabiel te zijn.

Vissenvoer gestolen
LEUSDEN Bij een winkel aan de Ursulineweg is woensdagmiddag vissenvoer gestolen.

De 73-jarige verdachte uit Leusden had enkele zakjes vissenvoer uit de verpakking gehaald en in zijn zakken gestopt. Nadat hij enkele andere goederen wel had afgerekend is de man langs de kassa gelopen en vervolgens aangehouden. De politie heeft de man meegenomen naar het bureau en na verhoor is de verdachte met een procesverbaal heen gestuurd. De waarde van het vissenvoer bedroeg 4.97 euro.