Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.00 uur

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Op woensdag 17 april heeft de politie naar aanleiding van klachten van omwonenden een snelheidscontrole op de Frankrijkstraat gehouden. De controle vond tussen 15.15 uur en 16.30 uur plaats. Geen van de gecontroleerde voertuigen bleek te hard te rijden. De hoogst gemeten (nog niet gecorrigeerde) snelheid bedroeg 52 km/u.

Inbreker aangehouden

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april werd een man aangehouden die op inbrekerspad was.

Rond 01.15 uur zag een bewoner een man zich verdacht ophouden in de tuin van een woning aan de Eikstraat. Hij meldde dit aan de politie. Politiemensen troffen de verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, in de betreffende tuin aan. Hij had diverse inbrekersgereedschappen bij zich en werd aangehouden. Bij de betreffende woning werden geen braaksporen aangetroffen. De politie bekijkt nog of de man in woningen in de omgeving heeft ingebroken, dan wel daar een poging toe heeft gedaan.

Op het politiebureau bleek dat de verdachte tevens werd gezocht i.v.m. zijn betrokkenheid bij een op 8 maart 2002 gepleegde inbraak in Nieuwegein.

Snelkraak

NIEUWEGEIN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april is een snelkraak bij een winkel gepleegd.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding dat bij een winkel aan de Passage (City Plaza) een snelkraak was gepleegd. Ter plaatse bleek dat de daders met een auto een rolluik en de voorpui van een winkel er uit hadden gereden. Vervolgens hebben zij een vooralsnog onbekende hoeveelheid foto- en filmcamera`s weggenomen. De auto waarmee de pui was geramd, werd door hen achtergelaten. De auto bleek op woensdag 17 april in Utrecht te zijn gestolen. De verdachten zijn in onbekende richting vertrokken.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 17 april is een man in een woning aangehouden. Bij hem werden meerdere van diefstal afkomstige goederen aangetroffen.

Rond 15.05 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij in een woning in de wijk Hoog Zandveld. Ter plaatse bleek dat de 48-jarige bewoonster door een 31-jarige man uit Utrecht was geslagen. De man was bij haar op bezoek. De vrouw wenste echter geen aangifte tegen de man te doen.

In de woning zagen de politiemensen een patroon van een vuurwapen, enige honderden cd`s en twee frontjes van autoradio`s liggen. De bewoonster verklaarde dat de goederen van de Utrechter waren. In een tas van de man werd een autoradio aangetroffen. Die bleek bij navraag afgelopen weekend bij een autokraak in de parkeergarage aan de Springweg in Utrecht te zijn gestolen. De man werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De goederen werden in beslag genomen.