Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Veilig voedsel voor de consument


18 april 2002 -
Minister Brinkhorst van het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij heeft vandaag het consumentenplatform geïnstalleerd. Met dit initiatief wil het ministerie beter zicht krijgen op de wensen en zorgen van consumenten, beleidsoplossingen toetsen en creatieve beleidssuggesties opdoen.

Mevrouw A. Brouwer-Korf, burgemeester van Utrecht, is voorzitter van het platform. Leden van het platform, die op persoonlijke titel zijn gevraagd, zijn o.a. een trendwatcher, een consumentendeskundige, een antroposofische kok, een journalist en een filosoof.

Door de varkenspest, MKZ en BSE is de maatschappelijke aandacht voor de herkomst en de productiewijze van vlees sterk toegenomen. De vraag waar het platform zich daarom vandaag in zijn eerste bijeenkomst over buigt is 'Waar komt mijn vlees vandaan?'. Welke informatie stelt de consument op prijs en hoe moet deze informatie worden aangeboden?

De minister heeft vandaag tevens de internetsite geopend waarop de informatie over het consumentenplatform is te vinden. Het adres luidt als volgt; www.minlnv.nl/consumentenplatform