Gemeente Bergen


Inschrijving op bouwkavels
Verkiezingen Tweede Kamer
Wijziging ophalen restafval op Koninginnedag

Bekendmaking Zuiveringschap Limburg/gemeente
Enquête formulier hoogwater

Bouwkavels Siebengewaldseweg-Noord
Belangstellenden kunnen inschrijven
In het bestemmingsplan Siebengewaldseweg-Noord in Nieuw Bergen worden dertien gemeentelijke bouwkavels verkocht. Via loting wordt de volgorde van verkoop bepaald.

De kavels variëren van 386 m2 tot maximaal 984 m2 en zijn bestemd voor de bouw van vrijstaande woningen. De grondprijs bedraagt 136,13 per m2, exclusief 19% btw. De bouwkavels zijn bedoeld voor eigen bebouwing en bewoning: de koper is verplicht de woning gedurende vijf jaren na de voltooiing zelf (met eventuele gezinsleden) te bewonen. Per echtpaar/ paar van (samenwonende) partners kan zich slechts één persoon inschrijven.

Woonbinding

Alleen als u een woonbinding heeft met de gemeente Bergen komt u in aanmerking voor een bouwkavel. Hieronder wordt verstaan:


- personen, die nu in de gemeente Bergen wonen (de gemeentelijke bevolkingsadministratie geldt als maatstaf);

- personen, die vanaf hun geboorte ten minste 15 jaren onafgebroken in de gemeente Bergen hebben gewoond;

- personen, die in totaal gedurende ten minste 20 jaren in de gemeente Bergen hebben gewoond;

- personen, die in de gemeente Bergen een baan (gaan) vervullen en daardoor economisch gebonden zijn (de arbeidsovereenkomst moet overgelegd worden).

Inschrijven

U kunt zich inschrijven vanaf maandag 22 april 2002 tot en met woensdag 8 mei 2002, elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur, bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis. Het inschrijfgeld bedraagt 50,- en moet u contant betalen. Het inschrijfgeld wordt niet terugbetaald of later verrekend. Het volledig ingevulde inschrijfformulier en het inschrijfgeld moet uiterlijk woensdag 8 mei 2002 om 12.00 uur in ons bezit zijn. De loting wordt verricht door een notaris.
Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon (0485) 34 83 59.
Verkiezingen Tweede kamer
Bij de verkiezing voor de Tweede Kamer op 15 mei kunt u uw stem uitbrengen in een stembureau in de gemeente Bergen. In onze gemeente worden weer een aantal stembureaus ingericht. Alle stembureaus zijn open van 07.30- 21.00 uur en ook voor minder validen toegankelijk.

Op uw oproepingskaart staat vermeld in welk stembureau u uw stem kunt uitbrengen.

In de gemeente Bergen worden de volgende stembureaus ingericht:


1. ESG Den Asseldonk in Nieuw Bergen;

2. de Openbare Bibliotheek in Nieuw Bergen;
3. Zaal 't Veerhuis in Aijen;

4. Gemeenschapshuis Iedershuus in Afferden;
5. Zaal Wahlen in Siebengewald;

6. Zaal Vink in Well;

7. Gemeenschapshuis 't Luukske in Wellerlooi.
Oproepingskaarten

Binnenkort ontvangen alle kiesgerechtigden de oproepingskaarten voor de Tweede Kamer verkiezing. Bent u kiesgerechtigd en ontvangt u geen of een onjuiste oproepingskaart, neem dan contact op met de gemeente, telefoon (0485) 34 83 07.

Stembureau naar keuze

U bent niet verplicht uw stem uit te brengen in het stembureau dat op de oproepingskaart staat. U kunt stemmen in een willekeurig stembureau in de gemeente Bergen of in Nederland. Hiervoor heeft u wel een kiezerspas nodig.

De Kiezerspas

Er zijn twee manieren om in het bezit te komen van een kiezerspas:


1. U kunt een kiezerspas schriftelijk aanvragen in het gemeentehuis (tot uiterlijk 1 mei). Aanvraagformulieren zijn in het gemeentehuis verkrijgbaar;

2. U kunt tot en met 8 mei zelf, met de oproepingskaart naar het gemeentehuis komen en deze laten omzetten in een kiezerspas.

Volmacht in uw eigen stemdistrict

Als u niet zelf wilt of kunt stemmen, kan een ander dat voor u doen. Dit is stemmen bij volmacht. U kunt uw volmachtstem laten uitbrengen in uw eigen stemdistrict. De procedure is als volgt. Een persoon die in hetzelfde stembureau als u moet stemmen, kunt u machtigen. Dit doet u door op uw oproepingskaart enkele gegevens in te vullen. Degene die voor u gaat stemmen, neemt uw kaart vervolgens mee en brengt tegelijk met zijn of haar stem, ook úw stem uit. Een persoon kan voor maximaal twee anderen een stem uitbrengen.

Volmacht in een ander stemdistrict

Een kiezer die in een ander stemdistrict woont kunt u ook machtigen uw stem uit te brengen. Hiervoor kunt u tot uiterlijk 1 mei een schriftelijk verzoek bij de gemeente indienen. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar in het gemeentehuis.
Gewijzigde inzameldag restafval vanwege Koninginnedag

Op Koninginnedag, dinsdag 30 april, wordt geen restafval opgehaald. De ophaalroute van die dag wordt verschoven naar zaterdag 27 april. Als u wilt dat uw container wordt geledigd, plaats hem dan vóór 07.30 uur aan de weg.

Klachten

Heeft u klachten over de inzameling, is bijvoorbeeld uw container niet leeggemaakt, neem dan direct contact op met huisvuilinzamelaar Sita in Venlo. Het telefoonnummer is (077) 396 94 90.

De Cirkel haalt textiel op

Op woensdag 24 april haalt recyclingbedrijf De Cirkel weer textiel op in de gemeente Bergen. Het textiel wordt in de gehele gemeente opgehaald, dus ook in alle kernen en het buitengebied.

Dit jaar komt De Cirkel nog vier keer bij u langs. Na de inzameling van 24 april haalt de Cirkel op de volgende data textiel bij u op:


- woensdag 19 juni

- woensdag 11 september

- woensdag 13 november

Wij hopen dat de regelmatige inzameling van textiel steeds betere resultaten oplevert, zodat uiteindelijk geen textiel meer bij het afval belandt. Met textiel wordt bedoeld: alle soorten kleding; schoenen; huishoudtextiel; gordijnen etc..

Zakken

Enkele dagen voor de inzameling, worden huis-aan-huis zakken met opdruk verspreid. Het is de bedoeling dat u textiel in deze plastic zak doet, en 's morgens vanaf 8.00 uur op de stoeprand klaarzet. Heeft u meer dan één zak, dan mag u uiteraard ook andere met textiel gevulde zakken klaarzetten.

Milieuvriendelijk

De Cirkel sorteert het ingezamelde textiel uit voor haar eigen kringloopwinkel. Hier is een steeds grotere vraag naar goede en goedkope gebruikte kleding. Het resterende textiel wordt afgezet bij collega-bedrijven en textielsorteerderijen. De achterliggende doelstelling van deze inzameling is dat er uiteindelijk geen herbruikbaar textiel bij het afval terechtkomt en textiel dus op een milieuvriendelijke wijze wordt hergebruikt.

Meer informatie

Voor meer informatie met betrekking tot de inzameling, kunt u bellen met De Cirkel, telefoon (077) 382 77 66.

Rectificatie
Bekendmaking Zuiveringschap Limburg/ gemeente Bergen Het Dagelijks Bestuur van het Zuiveringschap Limburg maakt, gelet op artikel 7b, tweede lid, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren juncto artikel 14.3, tweede lid, van de Wet milieubeheer bekend dat zij van plan is om positief te beschikken op de aanvragen van Limburgia Bouwbeslag BV, De Flammert 1006, 5854 NA Bergen.

Het Dagelijks Bestuur van het Zuiveringschap maakt dit mede bekend namens het college van de gemeente Bergen. De positieve beschikking heeft betrekking op:


- een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor het lozen van bedrijfsafvalwater, koelwater, huishoudelijk afvalwater en niet verontreinigd hemelwater, afkomstig van het bedrijf gelegen aan De Flammert 1006, Nieuw Bergen, via de gemeentelijke riolering en de rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) Gennep in het oppervlaktewater genaamd de Niers (ingeschreven onder nummer V01-120);
- een nieuwe, de gehele inrichting omvattende vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor een metaalwarenfabriek annex elektronica-ontwikkeling gelegen aan De Flammert 1006, Nieuw Bergen (ingeschreven onder nummer RB/5961). Aan de ontwerpbeschikking zijn voorschriften verbonden om nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen.

Ter inzage

De aanvragen, de ontwerpbesluiten en andere relevante stukken liggen vanaf 18 april
2002 tot en met 30 mei 2002 ter inzage bij:


- het kantoor van Zuiveringschap Limburg, Maria Theresialaan 99, Roermond. Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 16.00 uur bij de afdeling Vergunningen & Handhaving;
- in het gemeentehuis van de gemeente Bergen, op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en, na een telefonische afspraak, van 16.30 uur tot 19.30 uur.

Bovendien liggen alle ter zake zijnde stukken na bovengenoemde datum tot het einde van de beroepstermijn tijdens kantooruren ter inzage bij het Zuiveringschap en het gemeentehuis.

Bedenkingen

Tot en met 30 mei 2002 kan iedereen gemotiveerde schriftelijke bedenkingen indienen bij:


- het Dagelijks Bestuur van het Zuiveringschap Limburg, Postbus 314, 6040 AH ROERMOND;

- het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen, Raadhuisstraat 2,
5854 AX Bergen. Mondelinge gedachtewisseling over de ontwerpbesluiten of mondeling bedenkingen inbrengen is ook mogelijk. Bel daarvoor met Zuiveringschap Limburg, (0475) 39 42 46, of met de gemeente Bergen, (0485) 34 83 68. Degene die schriftelijke bedenkingen indient kan verzoeken zijn persoonlijke gegevens niet bekend te maken.

Alleen degenen die bedenkingen hebben ingebracht op de wijze als bovenomschreven en degenen die bedenkingen hebben tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit, zijn later tot het instellen van beroep gerechtigd.


Heeft u de enquête hoogwater al terug gestuurd?

In de afgelopen maanden is de Maas enkele keren buiten haar oevers getreden. Vooral eind februari/ begin maart waren er hoge waterstanden. In die periode (22 februari tot 4 maart) is er gependeld met de `Bellewagen' tussen Bergen en Nieuw Bergen. Ook was het gemeentelijk crisiscentrum actief.

De gemeente wil van de bewoners in het hoogwatergebied graag weten, hoe zij denken over het optreden en de dienstverlening van de gemeente tijdens het hoogwater. Daarom is er een enquête verspreid. De bewoners van het hoogwatergebied hebben ervaring opgedaan met de gemeente als hulpverlenende en dienstverlenende instantie. Hun inzicht en ervaringen kunnen de gemeente helpen de dienstverlening te optimaliseren. Hoe meer informatie de gemeente ontvangt, hoe beter de gemeente de dienstverlening kan aanpassen en waar nodig verbeteren.

Stuur de enquête terug

Deelname aan de enquête is anoniem. Wij vragen iedereen die een enquêteformulier heeft ontvangen, dit uiterlijk 26 april terug te sturen. De gemeente maakt de resultaten bekend, zodra deze verwerkt zijn.

hoogwater.JPG (98186 bytes)

Met uw mening kan de gemeente de dienstverlening tijdens hoogwater optimaliseren.