Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-04-2002
1e persbericht 18 april 2002


Berichten uit de regio

Eindhoven: Man verdacht van bedreiging
Woensdag om 16.40 uur is in zijn woning aan de Cavallilaan een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zou afgelopen dinsdag op het Franz Leharplein een 35-jarige plaatsgenoot bedreigd hebben. Het slachtoffer was de man tegengekomen bij het winkelen en er ontstond een woordenwisseling waarbij de 40-jarige man bedreigingen uitte. Daarna liep de verdachte naar zijn auto en pakte daar een staaf uit. De 35-jarige man koos daarop het hazenpad. Hij deed aangifte. De twee mannen kennen elkaar en ze hebben al enige tijd een meningsverschil over de koop / verkoop van een auto.

Helmond: Man na mishandeling aangehouden
Een 21-jarige Helmonder is donderdag om 0.15 uur in zijn woning aan de Abraham Bloemaertstraat aangehouden. De man zou eerder op de avond een 48-jarige Helmonder hebben mishandeld. De verdachte was met een tweede persoon bij het slachtoffer aan de deur gekomen. Dat is in de Gerard Terborchstraat. De verdachte heeft een relatie gehad met de dochter van het slachtoffer maar die relatie is al jaren geleden beëindigd. De 21-jarige man belde woensdagavond bij het slachtoffer aan en sloeg de ander met de vuist in het gezicht. De verdachte kon later aangehouden worden. De tweede persoon is nog niet bekend. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een dikke wang over. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Dronken man pleegt vernieling
Op de Steenweg is donderdag om 0.50 uur een 22-jarige Helmonder aangehouden. Omstanders hadden gezien dat hij op de Steenweg tegen een geparkeerde auto had geschopt. Twee krassen en een veeg bleven op de auto achter. De man had gedronken. Hij had veel spijt en hij wilde de schade vergoeden. Na verhoor kon de man naar huis.

Helmond: Verdachte woninginbraak aangehouden
Op de Deken van Somerenstraat in Eindhoven is woensdag om 13.40 uur een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij in december vorig jaar heeft ingebroken in een woning aan de Houtsestraat in Helmond. Daar werd ongeveer f 3.000,= weggenomen. Een tweede verdachte, een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd een week eerder aangehouden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Bestelbus weg
In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf 2000 op Ekkersrijt een witte Mercedes Benz bestelbus met het kenteken VN-39-FL gestolen.

Geldrop: Automobilist onder invloed
Woensdag om 21.10 uur is op de Ter Borghstraat een 31-jarige Geldropse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna
1,3 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijf aan de Boekelseweg. Er werd een deur opengebroken en uit het bedrijf is een kluisje weggenomen. Het is niet bekend hoeveel geld er in zat. De inbraak is rond 3.00 uur gepleegd.

Aarle Rixtel: Inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Bakelseweg. Aan de voorzijde is een deur opengebroken. Uit de woning zijn een portemonnee met 600,= en een horloge weggenomen.

Valkenswaard: Huurder mishandelt huurbaas
Op de Willibrorduslaan is woensdag om 23.45 uur een 20-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man huurt een kamer van een 48-jarige man uit Valkenswaard. De verdachte had zijn huurbaas bedreigd met een mes. De 48-jarige man kon het mes afpakken maar verwondde daarbij een vinger. De verdachte kon in de buurt aangehouden worden. Hij is ingesloten. De twee hebben al enige tijd een meningsverschil. Waarover is niet duidelijk.