Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Kommiezenroute tijdelijk moeilijk berijdbaar Brugge, 18/4/2002
De Kommiezenroute, één van de 25 provinciale fietsroutes, die in Menen start en ook op Frans grondgebied loopt, beschikt momenteel niet meer over een degelijke bewegwijzering. De route werd in 2001 uitgetekend en had van bij het begin af te rekenen met vandalisme en diefstal van bordjes. Deze situatie is van kwaad naar erger gegaan. De "fietsroutepeters", die een maandelijkse rondrit maken, en het nazorgteam van Westtoer stellen vast dat de herplaatste bordjes op Frans grondgebied binnen de kortste keren weer verdwijnen of overschilderd worden.
De Provincie heeft na overleg met het Comité Départemental de Tourisme (CDT) alvast aan de Franse gemeentebesturen gevraagd om de controle ter plaatse te verscherpen.

Aan de talrijke recreatieve fietsers in onze provincie wordt ondertussen aanbevolen de routekaart te kopen alvorens de Kommiezenroute willen verkennen. Anders lopen zij het risico verloren te rijden.

DE FIETSROUTEKAARTEN ZIJN ONDER MEER VERKRIJGBAAR VIA HET PROVINCIALE INFORMATIECENTRUM TOLHUIS, JAN VAN EYCKPLEIN 2, 8000 BRUGGE, TEL. 050/40.74.74