Beers Bedrijfsauto

Hema neemt honderdste Scania in gebruik

---

16/04/2002
De honderdste Scania voor de HEMA (klik voor grotere foto)Op feestelijke wijze heeft de HEMA, met het hoofddistributiecentrum in Utrecht, onlangs de honderdste Scania in gebruik genomen. De sleutels van de Scania P94DB4X2NB Distritruck, met de zuinige 260 pk (191 kW) sterke 9-liter motor, werden in ontvangst genomen door de heer G.P. van Trigt, chef werkplaatsen/ wagenpark-beheerder van de HEMA. Het volledig luchtgeveerde voertuig is verder o.a. uitgerust met de bekende CP14 veiligheidscabine en het standaard Beers veiligheidspakket, dat onder meer bestaat uit een Dobli-spiegel, Scania Alert en een achteruitrijsignaal. De Distritruck is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Utrecht.

De HEMA, met ca. 250 vestigingen in Nederland en 25 in België, is één van de oudste en bekendste detailhandelsketens in Nederland met een bewezen formule. Deze omvat voornamelijk een hoge mate van zelfbediening en een breed assortiment tegen scherpe prijzen. Vorig jaar vierde het bedrijf haar 75-jarig jubileum. Vanuit het hoofddistributiecentrum worden alle vestigingen dagelijks bevoorraad door een vloot van 70 distributievoertuigen, die geheel uit Scania's bestaat. Bij het bedrijf zijn, in totaal, ca. 10.000 mensen werkzaam.

De belangrijkste redenen van de HEMA om voor het gehele wagenpark voor Scania te kiezen zijn de grote betrouwbaarheid en het unieke modulaire specificatiesysteem. Hierdoor zijn de voertuigen niet alleen volledig naar wens van de klant te specificeren, maar ontstaat ook een wagenpark waarvoor de klant, mede dankzij de uitwisselbaarheid van componenten, zelf voor het onderhoud kan zorgdragen. Tevens spelen de goede contacten met de dealer een belangrijke rol.