Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 april 2002


Kop staart aanrijding Lisse
Een 30-jarige automobilist uit Den Haag is op woensdag 17 april rond 12.55 uur met hoofd- en knieletsel overgebracht naar het LUMC. Op de Heereweg reed hij achter op een afremmende 20-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn.

Bedrijfsinbraak Lisse
Op donderdagochtend 18 april is ingebroken in een bedrijf aan het Blokhuis. Omstreeks 04.45 uur ging bij het pand het inbraakalarm af, waarna de melding van inbraak bij de politie werd gedaan. Ter plaatse zag de poltiie een verdachte met tassen lopen. Bij het zien van de politie stapte deze een auto in en ging ervandoor zonder de tassen. De politie zette de achtervolging in maar raakte de auto bij Lisserbroek kwijt. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bromfietser fietser aan en rijdt door Katwijk
Een nog onbekende bromfietser reed op woensdag 17 april rond 14.35 uur op het fietspad langs de Provincialeweg een 72-jarige fietser uit Katwijk aan. De man kwam daarbij ten val. De bromfietser reed door zonder zich verder over de man te bekommeren. Ambulancepersoneel behandelde de Katwijker terplaatse aan ondermeer enkele schaafwonden. De aanrijding gebeurde op het gedeelte tussen de Konmar brug en de Rijnstraat. Drie fietsende vrouwen zijn getuige geweest van de aanrijding. De politie komt graag met ze in contact. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Katwijk.

Politie houdt krattendief aan Sassenheim
Agenten hielden op donderdag 18 april rond 02.05 uur op de Jac. Van Beierenweg een 19-jarige Noordwijker aan. Agenten zagen de jongeman fietsen met drie frisdrankkratten gevuld met lege flessen. Als snel bekende hij tegenover de agenten dat hij deze had gestolen bij een supermarkt aan de Concordiastraat. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De kratten met lege flessen zijn weer terug naar de supermarkt.

Auto gestolen na inbraak in woning Leiden
In de nacht van dinsdag 16 op woensdag 17 april werd er ingebroken in een woning aan de Hazewinkelstraat. Een deur werd opengebroken. Naast een geldbedrag werd er ook een buiten geparkeerde VW Polo gestolen.

Vuilnisauto rijdt personenauto aan Voorschoten
Bij een aanrijding tussen een vuilnisauto en een personenauto op woensdag 17 april rond 14.55 op de kruising Wijngaardenlaan en de Schoolstraat, vielen twee gewonden. De inzittenden van de personenauto, een 62-jarige en een 33-jarige man uit Oegstgeest, liepen nekletsel op en werden overgebracht naar het LUMC. De aanrijding ontstond nadat de bestuurder van de personenauto stopte voor het oranje licht van een verkeerslicht. De bestuurder van de vuilnisauto, een 30-jarige man uit Zoeterwoude-dorp, zag vervolgens geen kans meer om op tijd te stoppen. Een aanrijding volgde.

Overval op tassenwinkel Leiden
Bij een overval op een tassenwinkel aan de Haarlemmerstraat is op woensdag 17 april rond 17.30 uur een klein geldbedrag buitgemaakt. Een nog onbekende overvaller, een man van tussen de 20 en 25 jaar, kwam de winkel binnen en bedreigde de medewerkster met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Uit de kassa nam hij vervolgens het geld weg. Daarna ging hij er lopend vandoor. Twee in de winkel aanwezige klanten hadden van de overval niets gemerkt. De politie stelt een onderzoek in.

Inbraak in woning Leiden
Een inbreker werd op woensdagavond 17 april in een woning aan het Schoolmeesterpad betrapt door de thuiskomende bewoner. De man van ongeveer 30 jaar zag kans om weg te komen. Uit de woning is ondermeer een paspoort, een rijbewijs, een bankpas en geld gestolen.

Geweld in het verkeer Leiden
Op woensdagavond 17 april ontstond op de Doezastraat onenigheid tussen een 24-jarige snorfietser uit Leiden en een onbekend gebleven automobilist. De automobilist reed de snorfietser omver, stapte uit en greep hem bij zijn strot. Daarna stapt hij weer in en rijdt weg in de richting van de Herenstraat. Een voorrangskwestie tussen de twee, even eerder op de Doezastraat, vormt vermoedelijk de aanleiding tot het geweld.

Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden Alphen aan den Rijn
De politie hield op woensdag 17 april rond 01.20 uur in een bedrijfspand aan de Bedrijfweg een 17-jarige jongeman uit Alphen aan den Rijn aan. Een bedrijfsbeveiligingsdienst constateerde dat er bij het bedrijf door twee personen werd ingebroken en waarschuwde de politie. Deze kon de verdachte in het pand aanhouden. Zijn maat, een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn, wist in 1e instantie nog uit de handen van de politie te blijven. In de late middag werd hij evenwel op de Kleiwerf door agenten aangehouden. Beide verdachten zijn ingsloten.

Man komt onder trailer Nieuwerbrug
Tijdens werkzaamheden op zijn bedrijfsterrein aan de Weijpoort raakte een 62-jarige man uit Nieuwerbrug bekneld onder een trailer. Op het moment dat de man onder de trailer doorkroop zakte deze door de krik. Het lukte buurtbewoners de man te bevrijden. Met onbekend letsel is het slachtoffer overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Politie houdt Gouwenaar aan op verdenking van stalking Gouda
De politie van Gouda heeft woensdag 17 april een 40-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van stalking. Hij wordt ervan verdacht vanaf december 2001 een Goudse vrouw te hebben belaagd op diverse manieren. Zo zou hij haar hebben achtervolgd, brieven hebben gestuurd en vernielingen aan haar auto en woning hebben verricht. Na onderzoek naar de gepleegde feiten kon de politie tot aanhouding overgaan. De Gouwenaar is in verzekering gesteld.

Getuigenoproep mishandeling hond Gouda
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling van een 4 maanden oude boxerhond op de avond van 11 april. De hond liep onaangelijnd met zijn eigenaar in een park in de omgeving van het Wilsonplein. Twee jongens met witte petjes op een rode scooter passeerden de hond. Een van hen gaf de hond een schop waarop deze omhoog vloog en neerkwam op de straat. De hond heeft heupletsel opgelopen waarvoor hij geopereerd moet worden. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau aan de Houtmansgracht 4 of bellen via 0900-8844.

--- einde berichten ---