Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 18-04-2002
Donderdagochtend 18 april 2002
Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875

Kind onder auto

HOOGEVEEN Woensdagmiddag tegen 16.30 uur is een 5-jarig jongetje aan de Dotterbloem onder een auto gekomen. Hij reed met zijn fietsje over de stoep en maakte daar een zwieper en kwam op de rijbaan terecht. Een 58-jarige vrouw uit Hoogeveen die daar net met haar auto reed kon het kind niet meer ontwijken. Het kind liep een gebroken arm op.

Alcomobilist

EURSINGE Woensdagnacht rond 0.45 uur reed een 48-jarige automobilist uit Hooghalen over de Stukkenweg, terwijl hij had gedronken. Bij de ademtest blies hij 255, wat hem een boete opleverde van 190.

Woninginbraak

GASSELTE Woensdagavond is ingebroken in een woning aan De Brinken. De 32-jarige bewoner merkte bij thuiskomst dat een raam van de bijkeuken was opengebroken, en dat de woning was doorzocht. Uit de woning is een TV gestolen.

Snelle winkeldief ingerekend door nog snellere politieman

ASSEN Woensdagmiddag tegen 15.00 uur is een 31-jarige man uit Assen betrapt bij de diefstal van een portemonnee, in een warenhuis aan het Koopmansplein. De dief vluchtte, met een personeelslid van de winkel achter zich aan. Surveillerende agenten zagen dit gebeuren, en een van de agenten rende er ook achteraan. Na een achtervolging door een ander warenhuis, en enkele straten in het centrum kon de dief worden ingerekend en naar het bureau gebracht. Na verhoor, en na te zijn uitgehijgd, kreeg hij (zeer toepasselijk) een Snelrechtdagvaarding.