Korps: Groningen, plaats: Diverse 18-04-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 18 april 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: twee mannen aangehouden voor inbraak supermarkt Een getuige meldde woensdagnacht bij de politie dat hij glasgerinkel had gehoord bij het winkelcentrum aan de van Lenneplaan. De politie trof een 31-jarige man uit Groningen aan bij het winkelcentrum en zag een 40-jarige man uit Eelde door een gat in een ruit van een supermarkt klimmen. Beide mannen werden aangehouden en naar het bureau gebracht. De 40-jarige man die met een winkelmandje met een aantal boodschappen uit de supermarkt kwam is ingesloten voor nader onderzoek. De andere man is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Groningen: man gewond op straat gevonden
In de Gelkingestraat werd woensdagnacht een 41-jarige man zonder vaste verblijfplaats met een hoofdwond en buiten bewustzijn op straat gevonden. De man was sterk onder invloed van alcohol. Omstanders konden niet vertellen wat er gebeurd was. In het ziekenhuis werd de man behandeld voor zijn verwondingen en vertelde aan de agenten dat hij door twee personen was aangevallen. Hij gaat aangifte doen en de politie is een onderzoek gestart.

Groningen: Stadjer in auto aangetroffen
Op aanwijzingen van getuigen nam de politie woensdagavond poolshoogte op een terrein aan de Friesestraatweg waar een man tussen auto zat te scharrelen. De agenten troffen in een auto een 26-jarige man uit Groningen aan. Het portier van de wagen bleek geforceerd en de Stadjer verklaarde de auto als slaapplaats te willen gebruiken. Bij de fouillering van de man werd een groot mes en een tas met inbrekersgereedschap aangetroffen. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: inval in dopepand
De politie is woensdagavond een woning aan de Akkerstraat binnen gegaan op zoek naar verdovende middelen. Twee verslaafden die uit het pand kwamen werden aangehouden en bleken in het bezit van gebruikershoeveelheden harddrugs. In de woning werden twee bewoners, een 37 en 38-jarige man, aangehouden. In de woning werden meerdere tientallen grammen vermoedelijk heroïne en cocaïne aangetroffen. Ook werden een handvuurwapen en een geweer met patronen gevonden. Verder werden ook messen en een wapenstok in beslag genomen. Nader onderzoek is ingesteld.

Groningen: bromfietscontrole levert veel gebreken en overtredingen op Op de Emingaheerd in de wijk Beyum werd woensdagavond een bromfietscontrole gehouden. Zon 70 brommers werden aan een controle onderworpen. 17 bonnen werden geschreven voor teveel vermogen en verder nog 12 bekeuringen voor onder andere geen helm, jonger dan 16 jaar, geen bromfietscertificaat. Een 28-jarige bestuurder uit Zuidwolde bleek alcohol gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 0.75 en kreeg een dagvaarding en een rijverbod. Bij een van de brommers werd een schakelaar ontdekt waarmee het vermogen van de brommer naar beneden gebracht kon worden.

Groningen: man (19) beroofd bij pinautomaat
Een 19-jarige man werd woensdagavond bij een pinautomaat in de Nieuwe Ebbingestraat beroofd van zijn gepinde geld. Hij werd door een nog onbekende man bedreigd met een mes. Na de afgifte van het geld verdween de overvaller op een fiets richting de Violenstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: aanhoudingen bij overlastpand
Twee mannen, 18 jaar uit Groningen en 23 jaar uit Rotterdam, werden nadat zij uit een woning aan de Pioenstraat kwamen aangehouden en bleken in bezit van verdovende middelen. De Stadjer verklaarde dope gekocht te hebben in de woning waarna de twee bewoners, 43 en 52 jaar werden aangehouden. In de woning werden diverse gebruikersartikelen aangetroffen en diverse wikkels met verdovende middelen. Nader onderzoek is ingesteld.

Siddeburen: fietser overleden tengevolge ongeval Een 82-jarige inwoner van Wagenborgen is woensdag overleden tengevolge van verwondingen die hij s morgens had opgelopen door een ongeval op de Provincialeweg bij Siddeburen. Het slachtoffer stak plotseling vanaf de links naast de rijbaan gelegen fietspad de weg over richting Oudeweg op het moment dat vanuit de richting Wagenborgen een personenauto naderde, bestuurd door een 51-jarige inwoner van Groningen. Hierop volgde de botsing waarbij de Wagenborger ernstig werd gewond. Hij is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis waar hij in de loop van de middag overleed. De automobilist bleef ongedeerd.

Uithuizermeeden: tweede inbraak natuursteenbedrijf Bij een natuursteenbedrijf aan de Paaptilsterweg in Uithuizermeeden is in de nacht van dinsdag op woensdag wederom ingebroken. Het afgelopen weekend was daar ook al ingebroken, waarbij onder meer de bedrijfsauto was meegenomen. Deze bedrijfsauto is inmiddels terug gevonden (zondag)op een parkeerplaats in Middelstum. De auto was leeg. Vermoedelijk zijn de gestolen spullen overgeladen. In de nacht van dinsdag op woensdag is mogelijk door dezelfde dader(s) weer ingebroken, althans de politie houdt daar rekening mee. Nu is er een kist met beitels meegenomen. De politie is uiteraard op zoek naar de dader(s). De gestolen auto van het bedrijf betreft een witte VW-bus (transporter) met rood opschrift : Veenstra natuursteen. Dit opschrift valt op en is aangebracht aan beide zijden. Mochten er getuigen zijn die de bus hebben zien rijden op zondag jl. dan worden dezen verzocht contact op te nemen met de politie in Uithuizen, telefoon 0900-8844 (0,13 euro/min).

Winschoten: vechtpartij
Woensdagmorgen zijn een 48-jarige inwoner van Winschoten en diens 20-jarige zoon aangehouden voor het mishandelen van een 22-jarige inwoner van Uithuizen. Laatstgenoemde kreeg enkele vuistslagen en een kopstoot toegediend waardoor hij zijn neus brak. Tevens had een van beiden gedreigd met ene mes. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gegaan. De verdachten zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De vechtpartij was ontstaan omdat het slachtoffer omgang zou hebben met de dochter van de betreffende vader, hetgeen niet op prijs werd gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelheidscontroles
Op de Provincialeweg bij Sauwerd zijn woensdag 511 voertuigen gecontroleerd op een weggedeelte waar 80 km/u was toegestaan Daarvan reden 30 te hard. De hoogst genoteerde reed 108 km/u. Daarna werd woensdagmorgen op dezelfde weg binnen de bebouwde kom van Winsum gecontroleerd (50 km/u). Daar reden 22 bestuurders te hard. De hoogst genoteerde reed hier 72 km/u. Op de Juffer Marthastraat in Warffum werden woensdag 300 voertuigen gecontroleerd op een gedeelte waar 50 km/u was toegestaan. Daarvan reden er 19 te hard (hoogste 70 km/u). Op de Wijmersweg in Loppersum reden van de 187 gecontroleerden er 9 te hard. De hoogst genoteerde reed 78 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Hoofdstraat in Uithuizermeeden (50 km/u) werden 374 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 29 te hard (79 (hoogste).

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (0.13 euro/min)