Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 18-04-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

Slachtoffers van oplichting gezocht
LELYSTAD De politie Lelystad zoekt mensen die slachtoffer zijn geworden van oplichting door een 30-jarige vrouw uit Lelystad. De vrouw die inmiddels vastzit, heeft vermoedelijk via contactadvertenties Lelystedelingen of inwoners in de buitengebieden voor duizenden euros opgelicht. De politie stelt het zeer op prijs als slachtoffers zich melden via 0900-8844 of langskomen op het politiebureau aan het Zuiderwagenplein.

Dankzij kinderen autodief aangehouden
ALMERE Dankzij de hulp van zeer oplettende kinderen heeft de politie woensdagavond een 26-jarige man uit Almere aangehouden en in verzekering gesteld voor een autoinbraak. Kinderen zagen de man herhaaldelijk naar autos in de buurt kijken. Zij zagen op de Wisentstraat dat de verdachte een auto probeerde open te breken, waarschuwden de politie en zetten de achtervolging in. Zij volgden hem tot de Klarenbeekstraat waar de politie de man dankzij deze oplettende jongeren aanhield. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten (in verzekering gesteld) op het politiebureau.

Aanhouding voor vernieling
ALMERE Woensdagavond hield de politie een 21-jarige inwoner van Almere op het Binnenhof aan voor het vernielen van een auto en voor het beledigen van de politie. Na een melding dat een auto vernield werd, gingen de agenten ter plaatse en hielden de man op aanwijzen van getuigen aan. Een 56-jarige vrouw uit Hoofddorp had de man namelijk tegen haar geparkeerde auto zien trappen. Tijdens het onderzoek ter plaatse, opende een van de omstanders, een 21-jarige man uit Almere, het portier van de politiewagen om met de aangehouden verdachte te praten. Toen hij hierop werd aangesproken, gedroeg hij zich recalcitrant. Ook andere omstanders begonnen zich lastig te gedragen en samen met een politiehond dreef de politie de groep uiteen. De 21-jarige is voor het mondeling beledigen van de politie aangehouden. Ook een andere omstander een 17-jarig meisje uit Almere is hiervoor aangehouden. Alle verdachten zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De ouders van het meisje zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt tegen de verdachten opgemaakt.

Aanrijdingen
ALMERE Woensdagochtend raakten een 42-jarige man uit Almere en zijn 43-jarige passagiere gewond (letsel onbekend) ten gevolge van een aanrijding op de Muziekdreef. Een 47-jarige bestuurder uit Almere reed over de Kruidenweg richting de Preludeweg. Toen hij de kruising met de Muziekdreef overstak, zag hij vermoedelijk de auto van de 42-jarige man uit Almere (reed richting Stedendreef) over het hoofd. Het gevolg was een botsing op de kruising. De brandweer en de GGD verleenden assistentie. De twee slachtoffers konden na behandeling in het Flevoziekenhuis weer naar huis.

Verf op weg
URK Woensdagavond kreeg de politie een melding van een oplettende 50-jarige Urkse automobiliste dat vanuit een bestelauto verf op de Vlaak lekte. De politie stelde ter plaatse een onderzoek in en vond verf op verschillende wegen. Zij onderzoekt de zaak verder. Zodra de eigenaar/bestuurder gevonden is, wordt proces-verbaal opgemaakt. De gemeente wordt van deze vervuiling in kennis gesteld.

Aangehouden voor winkeldiefstal
EMMELOORD Een 31-jarige man uit Luttelgeest is woensdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal bij een zaak op de Lange Nering. De politie kreeg een melding dat de verdachte door oplettende omstanders aangehouden was. Een oplettende jongen zag hoe de man iets wilde wegnemen uit een winkel en waarschuwde het winkelpersonneel. De verdachte werd aangesproken, gaf de gestolen voorwerpen terug, ging er vandoor en gedroeg zich aggressief richting zijn achtervolgers. De verdachte is in de kraag gevat en overgedragen aan de politie. Hij die tegenover de politie bekende- is na verhoor op het politiebureau heengezonden. Daar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd
DRONTEN Een 39-jarige automobilist uit Kampen kreeg gisterenochtend proces-verbaal voor het rijden van 148 km/u (80 km/u is toegestaan) op de Drontermeerdijk. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanhouding voor niet opgeven identiteit
LELYSTAD Op de Larserdreef is donderdagochtend een 23-jarige Lelystedeling aangehouden, omdat hij weigerde zijn naam op te geven. Agenten controleerden de zwaar beladen trailer van de automobilist. Hij verklaarde geen rijbewijs bij zich te hebben. Verder weigerde hij zijn identiteit te geven waarop hij aangehouden is. Bij navraag bleek de bestuurder geen rijbewijs met categorie E te bezitten. Na verhoor op het politiebureau is hij met boetes heengezonden.

Verwarde man
LELYSTAD Na een melding dat een verwarde man voor overlast zorgde in een bioscoop, ging de politie ter plaatse. Zij spraken de persoon die een raam had ingeslagen, aan en hij kwam verward over. Toen de politie de 33-jarige inwoner van Leiden mee wilde nemen naar het politiebureau, viel hij een bezoeker aan. De man is overgebracht naar het politiebureau waar hij ingesloten is. Passende hulpverlening is in kennis gesteld.

Auto rijdt voorpui in
LELYSTAD Een 24-jarige vrouw uit Lelystad raakte gisterenmiddag gewond, nadat de auto waarin zij zat, tegen een voorpui van een woning op de Punter reed. Vermoedelijk wilde de 19-jarige bestuurster voor een kruising remmen, maar trapte op het gaspedaal en reed tegen een woning waarbij de voorpui schade opliep. De bestuurster kwam met de schrik vrij, maar haar 24-jarige passagiere werd door de brandweer en GGD uit het voertuig geholpen en met onder andere een breuk per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis overgebracht. De politie stelde ter plaatse een technisch onderzoek in.