AUTORITEIT-FM

Autoriteit-FM waarschuwt beleggers tegen J.P. Turner

Herhaalde waarschuwing:
De Autoriteit Financiële Markten (Autoriteit-FM) waarschuwt beleggers niet in te gaan op aanbiedingen van effectendiensten door de firma J.P. Turner & Company L.L.C. (JP Turner).

Bij de Autoriteit-FM is bekend geworden dat JP Turner, gevestigd te New York (USA), effectendiensten aanbiedt in Nederland zonder daar de wettelijk verplichte vergunning voor te hebben van de Autoriteit-FM, of onder een vrijstelling daarvan te vallen. Tevens benadert JP Turner klanten ongevraagd per telefoon om effectendiensten aan te bieden (zogenaamd cold calling). Hiermee handelt JP Turner in strijd met de Wet toezicht effectenverkeer 1995 (Wte 1995).

De Autoriteit-FM heeft al eerder, op 16 maart 2001 (toen nog onder de naam Stichting Toezicht Effectenverkeer), beleggers gewaarschuwd tegen JP Turner wegens voorgenoemde overtredingen van de Wte 1995. Recentelijk is door klachten en meldingen van beleggers bij de Autoriteit-FM bekend geworden dat JP Turner nog actief is in Nederland.
De Ierse toezichthouder, de Central Bank of Ireland, heeft op 8 maart jl. ook een hernieuwde waarschuwing aan het beleggend publiek gedaan met betrekking tot JP Turner.

Het beleggend publiek wordt dringend geadviseerd om niet met deze partij in zee te gaan.

De Autoriteit-FM raadt beleggers aan om, alvorens gebruik te maken van de diensten van effecteninstellingen en aanbieders van effecten, bij de Autoriteit-FM te informeren of een instelling een vergunning heeft om effectendiensten in Nederland aan te mogen bieden, of onder een vrijstelling valt. Het telefoonnummer van de Toezichtslijn van de Autoriteit-FM is: 0900-540 0540. Het register met vergunninghouders (Wte-register) is ook te raadplegen op de website van de Autoriteit-FM: www.autoriteit-fm.nl

Persvoorlichting Autoriteit-FM:
Werner van Bastelaar (020) 553 55 41
Berber Kroon (020) 553 55 73

18 apr 02 11:22